Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, 15-20 Nisan tarihleri arasında kutlayacakları ‘Dünya Hitit Günü’ kapsamında hazırlıklara devam ettiklerini belirtti. 


Projenin hedefinde tüm büyükelçilikler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kadınlar, gençler, çocuklar ve engelliler olduğunu ve bu gruplara çalışma içerisinde roller vererek Hitit uygarlığını ve Vakfı tanıtmayı istediklerini belirten Bilan, “Turizmin ne kadar önemli bir sektör olduğunun bilinci içerisindeyiz.

Oturarak değil, bizzat bu işin muhataplarına projeler, etkinlikler ve ziyaretler ile ulaşarak, onları da işin içine dahil ederek ilimizi marka şehir yapma gayretlerimiz ve tanıtım faaliyetlerimiz sizlerin de katkı ve destekleri ile devam edecektir. Bu amaçlar doğrultusunda ‘Dünya Hitit Günü’ açılış resepsiyonuna ve sivil toplum örgütleri ile tanışmak adına bu projenin bir bölümü olarak planladığımız temalı panellerden ‘Hititlerde Yasalar’ adlı panele Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu davet ettik. Sohbette Sayın Feyzioğlu’nun İlimiz ve Hitit uygarlığına karşı yakın ilgisi ve ciddi bir bilgisi olduğunu görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bu çalışmalarla Çorum’u tüm dünyaya tanıtacağız. Bunun içinde sivil toplum örgütlerinin gücünü kullanacağız. Sayın Feyzioğlu konunun çok önemli olduğunu, programa katılacaklarını ve destek olacaklarını ifade etmişlerdir. Türkiye Barolar Birliğinden sonra Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Türk Tabipler Birliği  gibi sivil toplum örgütleri ile ortak yürütmeyi planladığımız faaliyetler için ziyaretlerimiz ve yoğun çalışmalarımız devam edecek. Bu ziyaretin gerçekleşmesinde bizlere destek olan Çorum eski Baro Başkanı Av. Sayın Altan Akpınar’a ve Sayın Feyzioğlu’na şahsım ve Vakıf Mütevelli Heyeti adına çok teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)