Okulların açılmaya başladığı şu günlerde, pek çok aile çocuklarının okul ihtiyaçları için seferber oluyor.

Gün maddi imkânı olmayan ailelerin yaşadığı zorlukları hep birlikte paylaşma zamanı. Çevremizi ihmal etmeden herkes gönlünce ve imkânınca gücü yetmeyene destek olmalı.

Okula gidecek çağda çocuğu olmayanın belki de göz ardı edip fark edemeyeceği bugünün ihtiyacını dillendirip hatırlatmada bulunmak istedik. 
Çok şükür Çorum hayır sahiplerinin varlığıyla gurur duyduğumuz bir memleket. Elbette hassasiyeti olup, bizim hatırlatmamıza gerek olmadan harekete geçenler var. Onlardan da haberdarız. Fakat biz yine de olur ya farkına varmayıp, bugünün telaşını aklına getiremeyenler varsa, küçük bir hatırlatmayla iyilik için bir pencere aralayalım istedik. 

Sorun soruşturun, mutlaka çevrenizde çocuğunun okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileleri ve o hanede boynu bükük kalma ihtimali yüksek bir gönül bulursunuz. El uzatalım, ellerinden tutalım. Koronavirüs sebebiyle gelirleri düşen ya da işini kaybeden onca insanın varlığını kendimize hatırlatıp, karınca kararınca çocukların okul heyecanına mutluluk katalım, onların geleceğine uzanan eğitim yolunun üzerindeki engelleri kaldıralım. 
Olur da kime yardım edeceğinizi bulamazsanız, mahallenizin muhtarıyla irtibata geçin, Muhtarlarımız bu işin gönüllüsü olarak, sizleri ihtiyaç sahipleriyle anında buluşturacaktır. Bu hizmetlere kendisini adamış samimi derneklerin ve vakıfların kapısını çalıp, çocuklara ulaştırılmak üzere sevgimizi katacağımız hediyelerimizi onlara teslim edelim. Ve evimize varınca huzurla geri yaslanıp, bereketin ve mutluluğun ruhumuza sağanak yağmurlar gibi düşüşünü gururla hissedelim.