M.BURAK YALÇIN

Vali Necmeddin Kılıç, Ahiliğin bin iki yüz yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, “Ahilik, kültürümüzün temel taşlarından bir tanesidir” dedi.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Yılın Ahisi Yıldırım Torna sahibi Şahin Yıldırım ve beraberindeki heyet 31. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret etti.

Heyet ilk olarak Vali Necmeddin Kılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette ÇESOB Başkanı Recep Gür, Vali Kılıç’a çiçek takdim etti.

VALİ KILIÇ: AHİLİĞİN BİN İKİ YÜZ YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Kılıç, Ahiliğin Türk kültürünün temel taşlarından birisi olduğunu ve bin iki yüz yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, “Ahi Evranla beraber Anadolu’ya ilk geldiğimiz yıllarda sanatımızı, sanayimizi ve ticaretimizi düzenleyen çok ciddi bir enstrümandır. Ahilik kültürü ile beraber, onun getirdiği düzenle beraber devletimiz dünyanın en ileri devletlerinden olmayı yüzyıllar boyunca başarmıştır. Üç kıtada sözümüzün geçmesinden hiç şüphesiz ahi ocağı ve Hacı Bektaş Veli’nin öğretileriyle kurulan Yeniçeri Ocağı’nın çok büyük etkisi vardır” dedi.

GÜR: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

İkinci durak ise Çorum Belediyesi oldu. Burada bir konuşma yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ahiliğin bir kültür olduğunu, ellerinden geldiğince yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, Ahilik kültürüne sahip çıkılması gerektiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda güzel düşünceleri olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile bu kültürün daha çok gelişeceğini söyledi.

BAŞKAN GÜL: ESNAFLAR, ÜLKEMİZİ  AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSUR

Ahiliğin geçmişi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül ise, “Ahilik teşkilatı Ahi Evran’ın, Hacı Bektaş’ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan bir esnaf dayanışma teşkilatıdır. Geçmişten günümüze esnaflar arasındaki hukuku kardeşlik hukuku ile pekiştiren bir teşkilattır. Ana unsurumuz geçmişten bugüne gelen kardeşlik hukukunu daha üst seviyeye çıkarmaktır. Türkiye’de ülkemizi ayakta tutan en önemli unsurların başında esnaflarımız gelir” diye konuştu.

Heyet ayrıca etkinlikler kapsamında Garnizon Komutanlığı, Anadolu Özel Eğitim Mesleki Okulu, Atıl Üzelgün Huzurevi ve Ahmet Akdağ Huzurevini de ziyaret etti.

Huzurevi ziyaretlerinde Berberler ve Kuaförler Odası huzurevi sakinlerini tıraş ederken Sebzeciler ve Pazarcılar Odası da meyve ikram etti.

Editör: Haber Merkezi