FATİH BATTAR

Dün İnci Restauran’ta onuruna düzenlenen veda yemeğinde duygusal bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’a 24 saat hizmet etmek için çok çalıştığını belirterek; “‘Çorumlular omuzlarda taşınacak insanlar’ dedi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ankara Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanan Vali Necmeddin Kılıç için veda yemeği düzenlendi.

İnci Restaurant’ta düzenlenen veda yemeğine Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum müdürleri, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

Programda Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Programda duygusal bir veda konuşması yapan Vali Necmeddin Kılıç, tüm Çorumlulardan helallik istedi. Çorum’da 2016 yılında 15 Temmuz’dan kısa bir süre önce göreve başladığını belirten Kılıç, 15 Temmuz günü yaşadıklarının kendisini Çorum’a aşık ettiğini söyledi.

15 Temmuz gününü hiç unutamadığını aktaran Kılıç; "Meslek hayatım boyunca büyük bir hadiseyi burada yaşadım. 15 Temmuz'u burada yaşadık. Aslan gibi yanımda duran Emniyet Müdürümle, halkımız, Valilik makamına girerken grup grup yanıma geldiler, 'Sayın Valim, biz seninleyiz' dediler. Sonra bu sayı 20 bini buldu. Böylesine fedakar, böylesine ülkesini seven bir halka gece gündüz hizmet edilmeliydi. Gündüz oturmadım, gece uyumadım. Hiç yıllık izin kullanmadım. Kolum kırıldı, 2 ay raporu reddettim. Yani gecemi gündüzüme kattım. Hizmet vermeye çalıştım."  dedi

Çorum’da güzel işlere imza attıklarını belirten Kılıç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bütün gücümle bu vatan toprağına hizmet etmeye çalıştım.  Güzel işler oldu ama bir yerde ayrıldığınızda arkanızda iki şey görüyorsunuz; bir dostlarınızı, iki yapabilirseniz eserlerinizi. 1 yılda 760 köyün altyapısı ile birlikte herşeyini tamamladık. Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Okullaşmada gerçekten güzel işler yapıldı. Yaptığımız işlerde bir başarımız varsa bu benim personelim ve müdürlerimindir. Eğer bir başarısızlık varsa tüm sorumluluğu bendedir.

Çorum çok stratejik bir yerde önü çok açık. Çorumlular omuzlarda taşınacak insanlar. Fırsat buldukça halkımızla, esnafımızla buluşmaya çalıştım. Herkesin derdinin dinlemeye çalıştım.  Mahallelere gittim. Makama gelenlerin sorunlarını çözmeye çalıştım. Elbette yapamadıklarım olmuştur. Ben haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim hakkım varsa helal olsun diyorum. Bütün Çorum'dan helallik istiyorum. Çorum'un bahtı açık olsun." diye konuştu.

Programda sonunda Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Alca Belediye Başkanın Muhammed Esat Eyvaz ve Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş Vali Kılıç'a günün anısına çeşitli hediye ve plaketler takdim etti.