Dr. Hafız Mercan, Eskişehir'de düzenlenen cenaze törenin ardından Uşak'ta defnedildi.

Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ile Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın babası olan Eskişehir'de bulunan TCDD Eskişehir Hastanesi'nin de bir dönem Başhekimliği görevinde de bulunmuş olan Dr. Nafiz Mercan (87) cenaze töreni siyaset ve bürokrasinin tanınmış simalarını yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eskişehir'de cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, eski bakan Taner Yıldız, Ak Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Selim Yağcı, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti MKYK üyesi Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, AK parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan daire başkanları, kamu kurum ve kuruluş başkanları ile siyasetçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Merhum Dr. Nafiz Mercan için Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi'ndeki Sami Ramazanoğlu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhumun ruhuna helallik istendi. Cenaze töreninde katılanların taziye ve başsağlığı dileklerinin merhumun oğlu Hasan Murat Mercan ile Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın da aralarında bulunduğu aile efradı kabul etti.

Merhum Dr. Nafiz Mercan'ın cenazesi Uşak'ın Karahanlı ilçesinde bulunan aile kabristanında dualar eşliğinde defnedildi.

Editör: Haber Merkezi