FATİH BATTAR

2018 yılı İl Koordinasyon Kurulu son toplantısında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, kuraklığa dikkat çekerek, su tasarrufu çağrısında bulundu.

Bilimsel verilerin Anadolu’nun Çorum dahil kuraklıktan daha şiddetli etkileneceğini gösterdiğini belirten Yüksel, su tasarrufu konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Su eskisinden çok daha değerli hale geldi. Şahsi olarak evimizde kullandığımız suya dikkat ediyor olsak bile sorumluluk alanımızdaki sektörlere su tasarrufunu tekrar tekrar anlatmak ve aşılamak zorundayız. Okullarda eğitim, üniversitede eğitim ve halkın su konusunda bilinçlendirilmesi lazım. Bilimsel veriler Anadolu’nun Çorum dahil kuraklıktan daha şiddetli etkileneceğini gösteriyor. Devlet Su İşleri Müdürlüğümüz onlarca yıllık kendini kanıtlamış bir kurum ancak herhangi bir barajın arka tarafının boş olduğunu görmek, sondajlarımızdan su çıkmadığını görmek, musluklarımızdan su sesi yerine fıs sesini duymak hepimizi dehşete düşürecektir. O yüzden her aşamada tasarrufu dikkate almak zorundayız.” dedi

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ise Çorum’un su konusunda sıkıntı yaşamaması için Hattap Barajı’nın önemine dikkat çekerek, bir an önce Hattap Barajı’nın ihalesinin yapılması gerektiğini vurguladı.