M.BURAK YALÇIN

Vali Mustafa Çiftçi, sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik paylaşımlar yapan Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürü Erol Erkoç hakkında idari soruşturma açılması yönünde kaymakama talimat verdi.

İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantıları bugün başladı.

Meclis Başkanı Osman Günay Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

Tutanak özetinin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi.

İlk olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek, sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik hakaretvari paylaşımlar yapan Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürü Erol Erkoç’a tepki gösterdi.

657 SAYILI KANUNU HATIRLATARAK ELEŞTİRDİ

Erol Erkoç’u 657 sayılı devlet memuru kanunu üzerinden eleştiren Yıldız Bek, “Sungurlu Özel İdare Müdürü Erol Erkoç sosyal medyada öyle çirkin şeyler ve partizanca paylaşımlar yapıyor ki yetkililer nasıl göz yumuyor. Devlet memurluğunu unutuyor, partizanca tutumlar sergiliyor, birlik ve beraberliğe gölge düşürmeye çalışıyor. Biz Özel İdare müdürleri görev yapmıyor derken demek ki bunlar görevlerini bu şekilde icra ediyorlar. Kendileri köylere proje üreteceğine boşluktan bu işleri yapıyorlar. Kendisini kınıyor, adli ve idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz” dedi.

GÜNAY: VALİ BEY SORUŞTURMA AÇILMASI YÖNÜNDE TALİMAT VERDİ

Meclis Başkanı Osman Günay da söz konusu paylaşımı medyadan duyduğunu ve Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak ile görüştüğünü belirterek, Cıplak’ın Erkoç hakkında idari soruşturma açılması yönünde Vali Mustafa Çiftçi’nin Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen’e talimat verdiğini söyledi.

BİR TEPKİ DE AK PARTİ’DEN

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Bektaş ise Erkoç’un paylaşımlarının hoş olmadığını ve kabul etmediklerini ifade ederek, “Zaman zaman bu tür hoş olmayan paylaşımları gerek AK Parti gerek CHP gerekse MHP’li kişiler yapıyorlar. Üzücü bir olay. Valilik adli soruşturma başlatmış, yargıya intikal etmiştir” diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından toplantı maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Laçin ilçesi Çamlıca Köyüne ait köy yerleşik alanı ve civarı sınırının yeniden tespiti ile ilgili dosya görüşülerek kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Mecitözü ilçesi Elvançelebi Köyüne ait köy yerleşik alanı ve civarı sınırının yeniden tespiti ile ilgili hazırlanan raporu Komisyon Başkanı Mehmet Yücel meclisin bilgisine sundu.