Çorum Valiliği, basında yer alan ‘Çorum’da 2 günde 21 kişi koronavirüs nedeniyle öldü’ şeklinde haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberlerde verilen bilgilerin resmi bilgiler olmadığı ve itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sayın Valimiz 04.09.2020 Cuma günü basın mensuplarına Cuma Pazarı denetimi sonrasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, o tarihten sonra da kurumsal olarak veya Sayın Valimiz tarafından başkaca bir bilgi paylaşımı yapılmamıştır.
Haberlerde verilen bilgiler veya internet paylaşımları resmi bilgiler değildir. İki gün içinde vefat edenlerin hepsinin covid-19 kaynaklı olduğu bilgisi gerçekleri yansıtmamaktadır. Bayramdan sonra vakalarda ciddi bir artış yaşandığı doğrudur. Pandemi konusunda Valiliğimiz ve resmi kurumlar haricinde yapılacak açıklamalara itibar edilmemesini, bu illetten korunmak için alınan tüm önlem ve tedbirlere hep birlikte uyarak bu zor günleri atlatmamız; sevdiklerimize, çevremize ve milletimize karşı borcumuzdur. Bir kez daha mesafe, hijyen, maske kurallarına uyulmasını, kalabalık ortamlardan uzak durulmasını hassaten rica ediyor; sağlıklı, huzurlu günlerin en yakın zamanda gelmesini temenni ediyoruz.”