FATİH AKBAŞ

Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından işten çıkartılan taşeron işçileri yaptıkları basın açıklamasında mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında işçiler adına konuşan Gazi Özten, “Bizler özeleştirme kapsamında olan Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesinde çalışan taşeron işçilerdik. Devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte işten çıkarıldık.

3 Nisan 2018 tarihinde Özelleşme İdaresi Başkanlığı’nın şeker fabrikalarını özelleştirme kararı ile 14 şeker fabrikası satılmış bunların 9 tanesi şu ana kadar devir olmuştur. Devir işleminden sonra Meclise giderek bakanlarımız ve milletvekillerimizle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için defalarca görüşmeler yaptık. Kesinlikle mağdur edilmeyeceğimiz söylenmesine rağmen bizler Çorum’da 95 kişi diğer şeker fabrikaları dâhil toplamda Binlerce çalışan kişi işten çıkarıldı” dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için diğer işçiler gibi 4/B kadrosundan ya da taşeronlara tanınan 4/D kadrosundan yararlanmak istediklerini belirten Gazi Özten, “Bu kış gününde çocuklarımıza ve ailelerimize bir sıcak çorba içebilme imkanı sunulmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve onlarca bakan ve milletvekilleri bizlere özelleştirme süresince ve özelleştirildikten sonra hiçbir hak kaybına uğramayacağımızı belirtiler. Ayrıca bizlere verilmiş bir söz vardı bütün taşeronlara kadro verilecekti fakat bizlere kadro verilmedi. Fabrikalar satılsa dahi kimse mağdur edilmeyecekti. Şuan yüzlerce insan mağdur edildi bizlerde aşımızdan işimizden olduk. Ailelerimizin ihtiyaçlarını, çocuklarımızın okul masraflarını bile karşılayamaz olduk. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz: Hükümetimizden tek isteğimiz bu mağduriyetimiz göz önünde alınarak diğer kamu kurumlarına alınacak olan işçi veya elaman teminlerinde öncelik olarak bizlerin yerleştirilmesini talep ediyoruz. Her şehrin kendi yarasını saracağına inanıyoruz. “Biz bu milletin hizmetkârlarıyız” diyen büyüklerimizden ve hükümetimizden bu yaramıza merhem olmalarını temenni edip hiç bir siyasi amacımız olmadığını sadece ve sadece mağduriyetimizin giderilmesini siz siyasi büyüklerimizden dört gözle beklemekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.