Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesi İl Çalıştayı yapıldı. Çorum Öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2023 Vizyon Belgesinin önemini vurguladı.


Büyük, “Bizim yeni, yerli, milli,  önemli bir vizyon belgemiz var. Bakanlığımızın yapması gerekenler yanında  il müdürü, ilçe müdürü, okul müdürü, öğretmenler olarak yapmamız gerekenler var. Bu 2023 Vizyon Belgesi bizim başucu belgemiz olacak. Çalışmalarımızı yaparken bize nasıl yol gösteriyor ona bakacağız. Okulda değişimi, yeniliği, ne yapmamız gerektiğini buradan hareketle yapacağız. Bütün çalışmalarımızın mihenk noktası burası olacak. Merkez ilçemizdeki eğitim kurumlarımızda görev yapan 55 okul ve kurum yöneticisi ile 50 öğretmenimizin katılımıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Geçen hafta ilçelerde yaptık. İlçelerimizden gelenler ve sizin çalışmalarınızla bir sonuç ortaya çıkacak. 10 grup halinde alanlar ve hedeflere göre inceleyerek yarın bir değerlendirme ortaya çıkacak.  İl olarak vizyon belgemize uygun öğrenciye, öğretmene, okul ortamlarına  yönelik ne yapıyoruz, neler yapabiliriz daha iyi görmüş olacağız. Vizyon belgemizi diri tutacağız. Sabah okula giderken vizyon belgesine yönelik bugün okulda ne yapacağımıza bakacağız. Bir milyon öğretmenle bu işe omuz vereceğiz. Biz ilimizde yaptığımız bütün faaliyetler vizyon belgemizle bağlantılı olacak. Geleceğimiz için öğrencilerimiz için hazır hale geleceğiz. Çalıştay raporlarımızda uygulamada karşılaşılan her türlü farklıların tespiti ve öneriler yer alacak. Hepinize başarılar diliyorum." dedi. 


10-11 Ocak 2019 tarihlerinde Öğretmenevinde yapılan olan 2023 Vizyon Belgesi İl Çalıştayı'nda belirlenen alanlar ve hedefler doğrultusunda 10 adet çalışma grubu oluşturularak 10 konu başlığı incelenip Vizyon Belgesinin belirlediği hedeflere ulaşma yönünden değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi