FATİH BATTAR
Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde skandal bildiriye imza atan 104 emekli amirale tepki gösterildi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, AK Parti’li Muhammed Fatih Temur ve MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, bir açıklama yaparak skandal bildiriye imza atan emekli 104 amirale sert tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis grubu olarak 104 emekli amiralin gece yarısı ortak imzalı yayımlandıkları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi nefretle reddettiklerini belirten MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu; “Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan Antlaşması'nın tamamlayıcı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz'in barış ve istikrar güvencesidir. Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, Şühedaya da vefa borcudur. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspi milli iradeye doğrultulmuşsilahtır. bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.” dedi 

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, 104 emekli Amiralin imzasının bulunduğu Montrö bildirisine tepki gösterdi. “Büyük Türkiye hedeflerimize hiçbir şekilde gölge düşüremeyeceksiniz” diyen Temur, bildiriyi şiddetle kınadıklarını söyledi.

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında söz alan Muhammed Fatih Temur, söz konusu bildirinin demokrasi tarihindeki kara lekelerden biri olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını belirterek, “Eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi, kendisini milletten ve milli iradenin üzerinde gören, millete muhtıralarla ayar verme döneminden kalma, darbe sevdalısı, köhneleşmiş bozuk zihniyetin bazı temsilcileri olan 104 amiral eskisi yayınladıkları sözde bildiri ile alenen siyasete akıl, millete ayar vermeye ve emir aldıkları akıl hocalarına mesaj vermeye çalışmışlardır” dedi.

Amirallerin hadlerini aştığını ifade eden Temur, “Yayınladıkları bildiriyle neye özlem çektikleri, neye hasret çektikleri açıkça ortadadır. Bunlar Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden olan ve milletimizin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesine, 12 Eylül 1980 darbesine, 12 Mart 1971 muhtıralarına, 28 Şubat postmodern darbe girişimlerine, 27 Mayıs 2007 e-muhtırasına 15 Temmuz darbe girişimlerine özenen, milletimiz ile uzaktan yakından alakası olmayan, asla ve asla peygamber ocağımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizi temsil etmeyen yaşam formlarıdır. Bu yaşam formlarında bunaklık baş göstermiş olacak ki 15 Temmuz hain darbe girişiminde yedikleri tokadı çok çabuk unutmuşlar” diye konuştu.

Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç olmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise; “Kimse bize rota çizemez. Demokrasi var, sandık var bu ülkede. Milletin iradesinin üstünde hiç kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi