Bağımsız Çorum Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı, partili adayların birbirinden farkının olmadığını ileri sürerek, “Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi Çorumlu seçmenlere seslenen Murat Kırçı, “Bağımsız Çorum Belediyesi yönetimi için son çare biziz” diye konuştu.

5 ayı aşkın süredir seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdüğünü ve gece-gündüz demeden Çorumlular’la kucaklaştığını ifade eden Kırçı, 17 yaşından itibaren yerel yönetimler ve resmi kurumlardan siyasetin elini çekmesi gerektiğine inandığını ve bu düşüncesini de seçim sürecinde halka anlatma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Çorum’un kazanması isteniyorsa yerel yönetimlerin bağımsız olması gerektiğine vurgu yapan Kırçı, siyasi partilerin aday ve yöneticilerine yönelik eleştirilerde de bulundu. “Kürsüden insanları bölen, ayrıştıranlarla aynı karede yer almamaya özen gösterdim” diyen Kırçı, “Çorum’da birinci biziz” sözleriyle iddiasını dile getirdi.

Başkan seçilmesi halinde Belediye Meclis Toplantıları’nı halka açık ve canlı yayında yaparak şeffaf olacaklarını kaydeden Kırçı, makam aracının olmayacağını, belediyeden evine yürüyerek gidip-geleceğini, sürekli esnafın ve halkın içinde olacağını taahhüt etti.

Mal beyanını açıklayan Kırçı, üzerine hiçbir gayrimenkulünün olmadığını belirterek seçim çalışmaları için 12 bin lira harcadığını bildirdi. Kırçı, diğer adaylardan da mal beyannamelerini ve seçimlerde yaptıkları harcamayı açıklayarak bu paraları nereden bulduklarını kamuoyu ile paylaşmaya çağırdı.
Çorum’un yıllardır beklentisi olan ve her seçim döneminde önemli konularından biri olan meselelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Kırçı, havaalanının Çorum için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Havalimanı yatırımının bir an önce Çorum’a kazandırılması gerektiğini dile getiren Kırçı, bu konudaki açıklamaları da samimi bulmadığını ifade etti.

“Eğer seçimden hemen sonra havaalanı ile ilgili çalışmalar başlatılsın, inşaata başlandığı gün Saat Kulesi’nden hastaneye kadar 3 milletvekilini de sırtıma alıp taşırım” ifadelerini kullandı.

“Çorum için çalışan, Türkiye için gelişen” sloganı ile yola çıktıklarını ve bu anlayışla tüm Çorumlular’ın oylarına talip olduğunu söyleyen Bağımsız Aday Murat Kırçı, “Çorum, parti teşkilatlarının boyunduruğundan kurtulmalıdır. Bunun için bağımsız bir belediye başkanına ihtiyaç vardır. Bunun için oylarınıza talibiz. Tüm Çorumlu hemşehrilerimize sesleniyorum; yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Gelin Çorum’un bağımsızlığı için, şehrimiz için birlikte mücadele edelim. Pusulanın sonunda biz varız. Son çare biziz, başka çare yok. Bağımsız, şeffaf bir belediye arzu ediyorsanız oylarınıza talibim” açıklamasında bulundu.