M.BURAK YALÇIN

11. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde yatırımı tamamlanan Yakamoz Turşu Teknoloji Yenileme ile Kapasite Artırma Projesinin açılışı dün gerçekleştirildi.

Ankara yolu 16. km’deki Yakamoz Tesislerinde gerçekleşen programa AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Kalaycıoğlu Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kalaycı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve çok sayıda davetli katıldı.

KALAYCI: 25 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Kalaycıoğlu Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Kalaycı, Anadolu’daki çiftçilerle sözleşmeli tarım yaparak yılda 70 bin kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Günde 52 ton turşu ürettiklerini de ifade eden Onur Kalaycı, “Çorum’dan 5 kıtaya 25, ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurt içindeki 32 bayimiz kanalıyla birçok il ve ilçeye dağıtım yapıyoruz. Yılda toplam 500 tır sevkiyat yapıyoruz. Yeni tesisimiz günlük 3 tır cam kavanoz, 3 tırda pet kavanoz üretim kapasitesine sahip” diye konuştu.

SARI: TESİS 5 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Kalaycı’dan sonra kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ise tesisin 5 milyon TL’ye mal olduğunu dile getirerek, “Bu tesis 6 bin ton kapasiteli modern salamura turşu işleme tesisi yatırımıdır. Bu yatırımın desteklediğimiz proje tutarı 1 milyon 52 bin TL olup, hibe miktarı 521 bin 215 TL’dir” dedi.

VALİ ÇİFTÇİ: BU PROJELER DEVAM ETTİKÇE ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTACAK

Vali Mustafa Çiftçi de bu tür projeler devam ettikçe Çorum’da yeni üretim ve istihdam alanları oluşacağının altını çizerek, “Ülkemizde kırsal kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için bunun gibi projeler faaliyete geçtikçe değişik istihdam alanları oluşmaya devam edecek. Bu tesis bu anlamda güzel bir örnek. Tesisin faaliyetine emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ek tesis dualarla hizmete açıldı.

Açılışta Kalaycıoğlu Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kalaycı Vali Mustafa Çiftçi’ye plaket takdim etti.

Çeşitli ikramların ardından açılış sona erdi.

Editör: Haber Merkezi