EROL TAŞKAN
Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri gün içerisinde 7'si aynı anda olmak üzere toplam 20'ye vakaya müdahale etti. 

Kargı ve Sungurlu'daki yangınlara da destek kuvveti göndererek katkı sağlayan itfaiye ekipleriCemilbey Caddesi üzerindeki işyeri yangınına, Çepni Mahallesi'ndeki bir otoparkta çıkan otomobil yangınına, Çelik 12. sokaktaki hurdalık yangınına, Hamdiköy'de ev yangınına başarıyla müdahale ederken, Güzelyurt'ta başlayan anız yangınlarının sirayet ettiği arı kovanlarını ve Kutluca Köyü'ndeki anız yangınını da söndürdü. 

Tüm bunların yanı sıra çok sayıda da anız yangınına müdaha eden ekipler, gün boyu büyük bir mücadeleyle ard arda gelen yangın ihbarlarına yetişti. 

Havaların sıcaklığının da tetiklediği yangınların büyük bir kısmının dikkatsizlikten kaynaklandığı dikkat çekerken. özellikle anız yangınlarının büyük maddi zararlara ve çevre felaketlerine yol açtığı da göz ardı edilemeyen acı bir gerçek olarak kendisini gösteriyor.

Cemilbey ve Koparan mevkiinde anız yakımlarının istatistik bakımından daha çok olduğu ifade edilirken, bölge halkının anız yangınları konusunda dikkatsiz davranmasının temel sebepleri de önemli bir araştırma çalışması olarak kendisini gösteriyor. 

Daima tetikte olup, canlaarı pahasına ateşin üzerine giderek, insanları koruyan kahraman itfaiyeciler, her zaman olduğu gibi bir kez daha kahramanlıklarını tescil etti.

Editör: Haber Merkezi