RECEP MEBET
Buharaevler Mahallesi Muhtar Adayı Yasemin Eyvazlı, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen toplantıya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Buharaevler Mahallesi sakinleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye gelen Yasemin Eyvazlı, sivil toplum alanındaki tecrübesini mahallesine hizmete dönüştürmek için muhtar adayı olduğunu söyledi.
‘Buhara’ya kadın eli değmeli’ sloganıyla dikkat çeken Eyvazlı, “Mahallemi seviyorum, hizmet için geliyorum” dedi.

Özgeçmişi hakkında bilgiler veren ve seçim vaadlerini paylaşan Eyvazlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1967 yılında Çorum'da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Çorum'da tamamladım. 2007 yılında, Çorum'da sivil toplum alanında çalışmalarıma başladım. 
2009 yılından beri Deniz Feneri Derneği Çorum Gönüllü Koordinatörlüğü görevini sürdürüyorum. Ayrıca Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetiminde aktif olarak çalışıyorum. Çorum'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu İnsani Değerler Platformu ile bayan STK'lardan oluşan Nisa Kültür Platformu'nun da üyesiyim.

Yaşadığım şehri ve mahallemi seviyorum ve Buharaevler'e hizmet etmek için ‘bismillah’ deyip muhtar adayı olmaya karar verdim. Sivil toplum alanındaki 11 yıllık tecrübemi mahalleme hizmete dönüştürmek istiyorum. Bu kararımda bana cesaret veren, bu işin başarılabileceğini gözler önüne seren bir çok kadın muhtarımızın olmasıdır. Bu alanda kadınlarımızın daha çoğalmasını kadınlarımızın toplumun her alanında görebilmeyi diliyorum. Unutmayalım ki kadınlar, hayatın her alanında başarılı toplumların mimarıdır. Çıktığım bu yolda mahalle sakinlerimiz başta olmak üzere sizlerin de desteğini bekliyorum.
Muhtarlık, mahallenin sorunlarını  bir üst makama taşıyacak köprüdür ve sosyal sorumluluğu olan bir makamdır. Bu makam, Allah izin verirse benim değil tüm mahallenin makamı olacak. Buharaevler sakinlerinden oluşan büyük bir aile olarak mahallemizin sorunlarını birlikte çözeceğiz.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi başta olmak üzere tüm sosyal meselelerde mahalle sakinlerimizin yanında olacağım. Buharaevler’e kadınların ve emeklilerimizin kahvesini yudumlayıp kitabını okuyabilecekleri yerler kazandırmayı, çocukların güvenli bir şekilde oyun oynamaları için parklara güvenlik kameraları kurulmasını, peyzaj çalışmalarıyla mahallemizin daha da güzelleşmesini hedefliyorum. Ulaşılamayan bir muhtar olmayacağım.
Kadın elinin değeceği bir muhtarlığın ne kadar başarılı olacağını Allah’ın izni ile herkese göstermek istiyorum. Bunu da ancak sizlerin yardımıyla başarabilirim. Bu kutlu yolda beni yalnız bırakmayan başta eşime, çocuklarıma ve siz değerli dostlarıma çok teşekkür ediyor, dua ve desteklerinizi bekliyorum.”

Ali Coşgun, Elvan Arıcı, Nermin Düvenci ve Kadriye Metin gibi isimlerden oluşan aza listesini de tanıtan Eyvazlı, Buharaevler Mahallesi sakinleri ve tüm Çorum halkının Mevlid Kandili’ni tebrik etti.
Programda kürsüye davet edilen ‘Ali Dayı’ lakabıyla tanınan Ali Coşgun da katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yaptı.