FATİH BATTAR

Çorum’da kentin işlek caddelerindeki yaya geçitlerine trafik polisi maketleri yerleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tarafik Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen proje kapsamında işlek caddelerde ve okul önlerindeki yaya geçitlerine trafik polisi maketleri konuldu.

Bu kapsamda Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri 23 Nisan İlkokulu önündeki yaya geçindeki maket trafik polisinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Yaya güvenliğinin sağlanması ve sürücülerde yol verme bilincinin artması amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir; “Bugüne kadar yapılan çeşitli uygulamalarla sürücüler yayalara yol verme alışkanlığı kazandı. Model polis maketi de bu çalışmalarımızdan biri. Okulların önlerine ve Valilik önüne yerleştirdik. 2019'dan bu yana yaya önceliği konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıyı bu yıl okulların açılmasıyla birlikte devam ettirmek istiyoruz. Çorum'u yaya güvenliği anlamında en başarılı illerden biri yapmak istiyoruz. Bu amaçla etkinlikler yapıyoruz. Model polis maketimiz vatandaşlarımızın beğenisini kazandı. Çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi