EROL TAŞKAN
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni üyesi hemşehrimiz Kenan Yaşar, yemin ederek göreve başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ile Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Anayasa Mahkemesi üyeleri ve yargı mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemin töreni, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın konuşmasıyla devam etti. Arslan’ın konuşmasından sonra kürsüye davet edilen hemşehrimiz Kenan Yaşar yemin ederek, görevine resmen başladı. 

KENAN YAŞAR AYM’YE ÖNEMLİ KATKILAR YAPACAK
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, yemin töreninde yaptığı konuşmasında, Kenan Yaşar’ın yeni görevini tebrik ederek, “Öncelikle yeni üyemiz Kenan Yaşar’ı tebrik ediyor, üyeliğinin kendisi, ailesi, mahkememiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Yaşar’ın serbest avukatlık ve baro başkanlığı görevlerinde edindiği tecrübeyle Anayasa Mahkemesi’ne önemli katkılar yapacağına inanıyorum.” dedi.

İLK KUTLAYAN CUMHURBAŞKANI OLDU
Yemin metninin okunmasından sonra AYM Başkanı Zühtü Arslan, Kenan Yaşar’ın cübbesini giydirdi. AYM Üyesi hemşehrimiz Kenan Yaşar’ı ilk kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

KENAN YAŞAR KİMDİR?

1971 yılında Çorum'un Mecitözü ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

2004-2009 yılları Arasında Çorum Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2007-2015 yılları arasında İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Başkanlığı görevini yürüttü.

2018 ve 2021 yıllarında iki defa Çorum Barosu başkanlığına seçildi.

31 Ocak 2022'de yaş haddinden emekliye ayrılan Celal Mümtaz Akıncı'nın yerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan seçimde 302 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Editör: Haber Merkezi