Çorum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ulu Mezarlık yanına inşa edilecek olan Çorum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü binası, morg, gasilhane ve taziye alanları ile önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Çorum Belediyesi, doğumdan ölüme her alanda Çorum halkına hizmet sunmaya devam ediyor. Vatandaşların en zor günlerinde yanında olup onlara destek olmak amacıyla daha önceden cenaze defin işlemlerini tamamen ücretsiz hale getiren Çorum Belediyesi, şimdi de cenaze yakınlarına kolaylık sunmak amacıyla şehrimizdeki önemli bir eksikliği daha gidermeye hazırlanıyor. Ulu Mezarlık alt kapısının hemen yanında bulunan alana yeni Mezarlıklar Müdürlüğü binası inşa edilecek. Projesi hazırlanan bina içerisinde, vatandaşların defin işlemleri öncesinde kullanabilecekleri morg, gasilhane ve taziye alanları yer alacak. Böylece cenaze yakınları, definle ilgili tüm işlemlerini daha kolay yapabilecek. 

3 bin 223 m2 arsa üzerine inşa edilecek olan yeni Mezarlıklar Müdürlüğü, 2 kattan oluşacak. Bina içerisinde 6 adet ofis oda,  toplam 46 kişilik 2 adet bekleme odası, 40 kişilik taziye odası ve 14 adet morg kabini ile bay ve bayanlar için ayrı olmak üzere iki adet gasilhane bulunacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,  yeni Mezarlıklar Müdürlüğü projesinin hazırlanarak ihale aşamasına geldiğini açıkladı.

Aşgın, “Doğumdan ölüme kadar her alanda belediye hizmetleri ile hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Halkımızın en mutlu günlerinde olduğu gibi en zor ve kederli günlerinde de yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. Baştan sona cenaze ve defin işlemlerini kolaylaştırmayı amacıyla bu projeyi hayat geçiriyoruz. Bu kapsamda daha önceden ücretli olarak sunulan defin işlemini tamamen ücretsiz hale getirmiştik. Şimdi de yeni inşa edeceğimiz Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde morg ve gasilhane hizmeti sunacağız. Binamızın projesi hazırlandı ve ihale aşamasına geldi. Eksikliği hissedilen ve Çorum’a yakışan bir projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi