RECEP MEBET
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer, Türkiye’nin yeniden kalkınması için üreten ülke olmak gerektiğini söyledi.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan Uğur Demirer, temel ihtiyaçlarını yurt dışından karşılayan ülkelerin ekonomik açıdan uçuruma sürüklendiğine dikkat çekti.
Sunuculuğunu Canan Özdoğan’ın üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ADD Çorum Şubesi’nin ev sahipliğindeki programa CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan tarihi süreçte tarım ve hayvancılık başta olmak üzere ekonomide yaşanan gelişmelerden bahsetti.
Sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarının ABD Senatosu’nda kabul edilmesine de tepki gösteren Uğur Demirer, “Tarih bilim insanlarının işi” diyerek tarihi gerçeklere işaret etti.

‘YERLİ ve MİLLİ NEYİMİZ KALDI?’
Tarımsal üretimin geliştirilmesi için Devlet Üretme Çiftlikleri kurulmasını öneren Uğur Demirer, “Bu yerli üretim modeli ile istihdamı artırırken dışa bağımlılığı azaltabiliriz” dedi.
Türkiye’nin yakın geçmişe kadar tarımsal üretimde kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu vurgulayan Demirer, “At ve eşek gibi hayvan etleri ile sakatatlarını ithal etme kararı alan Türkiye’nin içine düştüğü bu durumu biri bize izah etmeli” diye konuştu.

“Tarım ülkesi Türkiye’nin hayvansal besinler ve tahıl ürünleri ithal etmesine anlam veremiyorum” diyen Demirer, köylerdeki nüfusun azalması ile birlikte tarımsal üretimin ve hayvan varlığının azaldığını kaydetti.
Hükûmetin tarım ve hayvancılık politikaları ile Kanal İstanbul Projesi’ni eleştiren Demirer, “Bilim adamlarını dinleyen yok, herşeyi bilenler var. Verimli topraklarımız parça parça satılıyor, ayaklarımızın altından kayıp gidiyor. Üretmeyene prim desteği veriliyor. İnsanları üretime teşvik eden bir sisteme ihtiyaç var. Devlet Üretme Çiftlikleri ile yerli üretim ve istihdamı artırıp dışa bağımlılığı azaltabiliriz. Türkiye’nin yeniden kalkınması için üreten ülke olmak gerek. Bunun için yeniden planlama yapılmalı ve özelleştirilerek elden çıkarılan kurumlar tekrar kamulaştırılmalı” şeklinde konuştu.

“Yerli ve milli neyimiz kaldı?” diye soran Demirer, tüm katılımcıların Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutladı.
Demirer’in ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı da piyasadaki yabancı mallarına karşı yerli ürünlerin ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
ADD üyelerinin katkılarıyla hazırlanan program, yapılan ikramların ardından sona erdi.