RECEP MEBET
Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla düzenlenen kitap okuma ve müzakere etkinliği dün gerçekleşti.
‘Çorum Okuyor’ Projesi kapsamındaki Şubat ayı etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır da katıldı.
Okul Müdürü Yakup Duran, müdür yardımcıları, öğretmenler ve bazı velilerin de hazır bulunduğu etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.


Türkçe Öğretmeni Nazik Yüce’nin organize ettiği etkinlikte okudukları kitabı müzakere eden öğrenciler ve veliler, yaptıkları değerlendirmelerle edindikleri bilgileri yorumlama imkanı buldular.


7 ayrı Türkçe Öğretmeni’nin koordinatörlüğündeki okuma etkinliğinin geçen yıldan beri devam ettiğini anlatan Yakup Duran, düzenlenen sınav ve değerlendirmeler sonucunda ilk 3’e giren öğrencilerin okul idaresince çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini kaydetti.

CANDAN ve KIR’DAN ÖVGÜ
Projeye 23 ayrı okuma grubuyla katılan Yıldırım Beyazıt İHO’yu kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Ortaokul çağındaki öğrencilerimizi kitap kurdu olarak görmek bizleri çok mutlu etmektedir. İnanıyorum ki bu çocuklar yarınlarda çok daha başarılı olacaklardır. Onların yetişmesinde ve proje faaliyetlerinde büyük emek ve gayret gösteren Okul Müdürü Yakup Duran ve Türkçe Öğretmeni Nazik Cüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise, “Okudukları kitapları bu kadar güzel müzakere eden öğrencilerimizi kutluyorum. Çorum Okuyor Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalar, geleceğimiz olan evlatlarımızın ne kadar iyi yetişdirildilerinin kanıtıdır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi