Çorum Merkez Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu´nda Mevlid Kandili sebebiyle kandil pilavı ikram edildi.
Yapılan açıklamaya göre, hayırsever bir vatandaş tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’nın doğumu olan Mevlid Kandili nedeniyle Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nda 350 öğrenciye kandil pilavı verildi.

Okul Müdürü Yakup Duran, pilav dağıtımıyla öğrencilerin kendi aralarında kaynaşma ve birlikte paylaşımın arttırılmasının amaçlandığını belirtti.

28 Kasım Çarşamba günü Buhara Kültür Merkezi’nde öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı Mevlid-i Nebi programı icra edeceklerini kaydeden Duran, “Milli ve manevi değerleri başarılı bir okul olmanın gerekliliğini gören, ilimizin en güzide okullarından olan okulumuz da sanat, spor ve akademik başarılarından söz ettirmenin yanında Millî ve Manevî duygularımızın oluşması gelişmesi içinde etkinlikler düzenliyor. Çorum en kalabalık okullardan biri olarak 350 öğrencilerimize Mevlit Kandili’nde toplumumuzda yeri olan pilâv ikramı yaptık. 12.00 ve 13.00 saatleri arasında öğrenciler ikramlarını yerken merkezî sistemden ilahiler çalındı. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin yemek duasıyla bu manevi gün son buldu. Bir aile mantığı ile hareket ettikleri gözlenen okulumuzun öğretmenleri ve idarecileri öğrencilere elleriyle ikramda bulundular” dedi.