RECEP MEBET
Çorum Belediyesi’nde dün devir teslim töreni düzenlendi.
Bir yılı aşkın süredir Çorum Belediye Başkanlığı vazifesini yürüten Zeki Gül, görevini Dr. Halil İbrahim Aşgın’a devretti.

Başkanlık makamında düzenlenen törene AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Belediye Meclisi Üyeleri ve bazı teşkilat yöneticileri de katıldı.

Halil İbrahim Aşgın’ın eşi, çocukları ve babasının da hazır bulunduğu törene, Belediye personeli ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 

GÜL’DEN BAŞARI DİLEĞİ
Başkanlık mührünü yeni Başkan Aşgın’a teslim eden Zeki Gül, “Başkanlık görevini, aynı davanın yolcusu olduğumuz Halil İbrahim kardeşimize devrederken kendisinin bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağına ve daha güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Allah utandırmasın diyor, şahsına ve ekibine Çorum’a hizmet yolunda başarılar diliyorum” dedi.

AŞGIN’DAN ADALET, LİYAKAT ve İSTİŞARE VURGUSU
Konuşmasının ardından selefine çiçek takdim eden Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hizmetlerinden dolayı Zeki Gül’e teşekkür etti.

Yöneticilik vazifesinin büyük bir imtihan olduğunu vurgulayan Halil İbrahim Aşgın, “Hakk rızasını görezeterek bu imtihanı kazanmak istiyorum” dedi.

Adalet, liyakat ve istişarenin şaşmaz ölçüleri olacağının altını çizen Aşgın, “Yanlış bir karara imza atarsam elim kırılsın. Yanlış bir yola girersem ayağım kırılsın ama istikametten ayrılmayayım” ifadelerini kullandı.
Çevresindeki isimlere seslenerek, “Yanlış yaptığımda bizi uygun bir üslupla düzeltme vebali sizde” diyen Başkan Aşgın, şunları söyledi:
“Birçok ilde aday gösterilmeyen isimler partinin aleyhinde çalışırken Zeki Ağabey, sanki kendisi adaymış gibi bizi destekledi. Sultan Süleyman’a kalmayan bu mühür, elbet bize de kalmayacak. Yöneticilik en büyük imtihanlardan birisi. Adaletle yönetmek, işi ehline vermek ve tüm çalışmalarımızı istişare ile yürütmek zorundayız. Allah şahittir ki, bu imtihanı geçmek istiyorum. Adaylığım açıklandığında düzenlenen karşılama programında da söylediğim gibi, içinizde bu göreve en layık olmayan ben olduğum halde Cenab-ı Hakk, bu imtihana layık gördü. Allah’ın rızası dışında birşey yapmayacağım. Önümüzdeki süreçte yanlış yola girersekbizi uyarın, gerekirse ikaz ateşine atın. Yanlış yaptığımda bizi uygun bir üslupla düzeltme vebali sizde. Yanlış bir karara imza atarsam elim kırılsın. Yanlış bir yola girersem ayağım kırılsın ama istikametten ayrılmayayım. Allah canımızı alsın ama bizi rezil etmesin. Bu imtihanı hep birlikte kazananlardan olalım.


Zeki Gül Başkanımız bize ağabeylik yaptı. Çorum’a hizmet yolunda tecrübelerine başvuracağız. Kısa sürede teşkilatını kuran İl Başkanımız Yusuf Ahlatcı da seçim sürecinde çok güzel bir sınav verdi. Uyumlu çalışmanın neticesinde hep birlikte zafere ulaştık. Bu süreçte fedakarca çalışan tüm teşkilat mensuplarına da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

AHLATCI: ‘İCRAATLA-RINIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi propaganda sürecinde ortaya koydukları başarılı çalışmalardan dolayı milletvekillerine, belediye başkan adaylarına, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
Çorum Belediyesi’nde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yusuf Ahlatcı, “Çorum Şehr-ül Emin’i olduğunuz süre içinde başarılı çalışmalar diliyor. Çorum halkı adına icraatlarınızın bizzat takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

KAVUNCU: ‘ALLAH UTANDIRMASIN’
Seçimle gelinen makamları millete hizmet karargâhı olarak gördüklerini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim kardeşimiz de bu düşünceye sahip” dedi.
Devir teslim töreninde yaptığı konuşmasına şükür ifadeleriyle başlayan Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanlığı görevini devralan Halil İbrahim Aşgın’a başarılar diledi.
Kavuncu, “Allah utandırmasın, halka hizmet yolunda yâr ve yardımcısı olsun” temennisiyle sözlerini tamamladı.

 

KAYA: ‘HEP BİRLİKTE ÇORUM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Milletvekilleri olarak Belediye Başkanımızın emrindeyiz” dedi.
Çorum halkının 31 Mart’ta sandıkta ortaya koyduğu tercihin AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a ve icraatlarına olan desteğin tezahürü olduğunu vurgulayan Oğuzhan Kaya, “İç ve dış kaynaklı oyunları farkeden Çorum halkı, AK Parti’yi anladı ve birlikte yola devam için onay verdi” diye konuştu.

“Herkes mesajı aldı. Artık yenilenme, atılım ve reformları hayata geçirme vakti” diyen Kaya, “Çorum için hep birlikte çalışıp, bayrağı daha ileri taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Zeki Gül’e kapıya kadar eşlik eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, selefini hazırlanan minibüs yerine makam aracı ile ikametgahına uğurlayarak dikkat çeken bir jestte bulundu. Başkan Aşgın, daha sonra makamında tebrikleri kabul etmeye devam etti.

Editör: Haber Merkezi