Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Ali Ekber Beyaz, “İlk hafta itibarıyla EBA platformuna öğrenci ve öğretmenlerin girememesini Milli Eğitim Bakanı’nın talep artışı olarak değerlendirmesi ve bunu mutluluk vesilesi yapması anlaşılır değildir.” dedi.

Önlemler alınıp, gerekli düzenlemelerle birlikte okulların bir an önce yüz yüze eğitime açılması gerektiğini vurgulayan Beyaz, aksi taktirde öğrencilerin hızla eğitimden kopmaya başlayacaklarını iddia etti.
Beyaz, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: “Artık devletin en yüksek makamlarında görevli isimlerden, sağlıkta en iyisi biziz, eğitimde üç beş ülkeden birisiyiz, EBA’nın çökmesinden mutlu olmalıyız, ekonomide şahlanıyoruz vb. söylemlerini sıklıkla işittiğimiz bir sürece girdiğimiz açıktır. Peki ülke olarak içinde bulunduğumuz durum gerçekten bir başarı hikayesi mi? Yoksa açık başarısızlığın karartılması süreci midir? Bu soru bizlerce acilen cevaplanması gereken bir soru olarak ortada durmaktadır.

‘EĞİTİM TALEP DEĞİL, HAKTIR’
Ülkemizde öğrenci sayısı bellidir, bu öğrencilerin eğitim hakkının sağlanması devletin ödevi olup anayasada düzenlenmiştir. İçinden geçilen süreçte öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceği, bu eğitimi EBA, EBA TV üzerinden yürüteceği ve dolayısıyla bu platformlardan yararlanacak kişi sayısı bellidir/belli olmalıdır. İlk hafta itibarıyla EBA platformuna öğrenci ve öğretmenlerin girememesini Milli Eğitim Bakanının talep artışı olarak değerlendirmesi ve bunu mutluluk vesilesi yapması anlaşılır değildir. Zira yaşanan durum talep patlaması değil eğitim hakkından yararlandırılması gereken öğrenci sayısına yetecek yatırım ve düzenleme yapılmaması durumudur. Okulların içinde bulunduğu durum, yaşanan aksaklıklar, hayata geçirilemeden her gün bir yazıyla değiştirilen düzenlemeler sayın bakanın ifade ettiği A,B,C planlarının olmamasındandır.

'ÖNLEMLER ALINMALI VE OKULLAR ACİLEN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMALIDIR’
Alınması gereken tedbirler bellidir. Yapılması gereken düzenlemeler bellidir. Eğitime ek bütçe ayrılması gereği açıktır. Yapılması gerekeni yapmaktan kaçınan, aksine öğretmenin ek ders ücretinden kar etmeye çalışılan, öğretmenin aldığı yoksulluk seviyesindeki ücreti yük gören, okulların temizlenmesinden düzenlenmesine kadar gerekli olan personel ataması yapmayan, okullara ödenek aktarmayan, artan vakaları öğrenci ve velilerin tedbirsizliğine yoran bir tutum almak doğru değildir.
Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığını gerekli tedbirleri hiçbir riske mahal vermeyecek şekilde hızla almaya, eğitimden kopmaya doğru hızla giden öğrencilerimizin eğitim hakkı ödevinin gereği olarak okulları yüz yüze eğitime başlatmaya çağırıyoruz.”