Bir yandan hafriyat çalışmalarının devam ettiği arazide hummalı bir çalışma göze çarparken, Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun da sık sık gittiği arazide çalışmaları yakından takibini sürdürüyor.

Kurulalı yaklaşık 1,5 yıl olmasına karşın bu süre zarfında çok yol alan S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Çorumlu esnaf ve sanatkarları, sosyal donatılarıyla beraber modern ve çağın gerektirdiği şartlara uygun yeni işyerlerini biran önce tamamlamanın gayreti içerisinde. Yapımı Al-Ka İnşaat tarafından süren yeni işyerlerinin 2 yıl gibi kısa bir sürede bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Kooperatif Başkanı Necmeddin Uzun, beraberinde Başkan Yardımcıları Hacit Bölükbaş, Mustafa Fındıkçı, Kadir Akdağ, Numan Özçetin ve Denetim Kurulu Başkanı Halit Bektaş ile birlikte inşaat çalışmalarını inceledi.

Burada Al-Ka İnşaat adına Mehmet Ünal’dan bilgiler alan Kooperatif Başkanı Necmeddin Uzun, arazinin giriş yolunun düz yol olduğunu belirtti. Böylece ağır vasıtaların araziye giriş ve çıkışlarda zorlanmayacağını vurgulayan Uzun, “Burada sanayimizde bu konuda bir sorun olmayacak. Sanayimizin Ankara yolundan girişi tek, çıkışı da tek olacaktır” diye konuştu.

Sanayi sitesi etrafında istinat duvarı inşa edeceklerini dile getiren Başkan Uzun, böylece yaşanabilecek hırsızlık vakalarının da önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

‘SANAYİ SİTESİ BÖLGENİN UFKUNU AÇACAK’

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nin sadece Çorum için değil, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için de örnek olduğunu vurgulayan Uzun, “Burada oluşturduğumuz sanayi sitesi Çorum’un ve İç Anadolu Bölgesi’nin ufkunu açacak bir site olacak” dedi.

Projenin yapımını 2,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Uzun, “Ruhsatımızı bildiğiniz üzere 3 ay önce aldık. Aldığımız tarihten bugüne kadar beklediğimizden daha hızlı bir çalışma yürütülüyor. Biraz önce müteahhitle de görüştük ve 2,5 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yüklenici firma temsilcisi Mehmet Ünal ise şuanda hafriyat çalışmalarının yüzde 25’inin tamamlandığını belirtti.

Kooperatif Başkanı Necmeddin Uzun’a bilgiler veren Ünal, “2,5 yıl içerisinde esnafımıza teslim etmek istiyoruz. Buradaki çalışmaları bir an önce bitirmeyi hesaplıyoruz. En kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Şuanda yüzde 25’ini tamamladık. Daha da devam eden hafriyat çalışmalarımız var. Yeni bloklara en kısa zamanda başlayacağız” ifadelerini kullandı.                (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi