RECEP MEBET

Çorum Ziraat Odası Başkan Adayı Adem Özdemir dün düzenlediği toplantıyla adaylığını kamuoyuna açıkladı.

Koparan Et Mangal’da gerçekleşen yemekli toplantıya Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Koca, Ziraat Odası delegeleri, köy muhtarları ve Çorumlu çiftçiler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda konuşan Adem Özdemir, “Cenab-ı Allah’ın izni, sizlerin de tevüccühü ile Ziraat Odası Başkanlığı’na adayım” dedi.

10 Şubat 2019 tarihinde yapılacak olan Çorum Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyen Özdemir, “Yarım asırdan fazla bir süredir Çorum tarımına ve üreticisine hizmet veren Odamız bünyesinde görev alan herkesi minnetle, takdirle ve hürmetle yâd ediyor, ebediyete göçmüş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

‘ZİRAAT ODAMIZI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

Bürokrasideki 30 yılı aşan tecrübesi ile tarım alanındaki deneyimini birleştirerek Çorum çiftçisine hizmet etmek ve faydalı olmak amacıyla aday olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

“Tarımda kalite ve verimi artırmak için atadan görme tarımsal yöntemlerden vazgeçip teknik tarıma yönelmeliyiz. Tarım ve Orman Bakanlığımız bunun için zaten son yıllarda tarım danışmanları istihdam etmeye başlamıştır. Çorum çiftçisinin bu güzel uygulamadan hak ettiği gibi faydalanmasını sağlayacağız. Tarım danışmanlarını sahaya indirip Odamızı çiftçi eğitim merkezi haline getireceğiz. Hazırlayacağımız projelerle çiftçilerimize üretim ve pazarlama konusunda katkı sağlayacağız. Ayrıca Odamızın kapatılan Toprak Tahlil Laboratuvarı’nı tekrar çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

Yönetimimizle birlikte, her hareketinde çiftçilerimize rehber olup yol göstererek rehberlik edeceğiz. Odamızı hep birlikte yöneteceğiz.

‘24 SAAT ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ’

Çiftçilerimizin tarımsal giderlerini kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunacağız. Odamız bünyesinde ihtiyaç kadar Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim çalıştıracağız. Personelimiz mesailerini masa başında oturarak değil, ekim ve hasat dönemlerinde hep sahada, tarlada geçirecekler. Öte yandan veteriner hekimlerimiz de sahada, daima hayvanların yanı başında olacaklar. Sözün özü 24 saat ç iftçilerimizin hizmetinde olacağız.

Sulama alanında yapılan yatırımların bir an önce tamamlanması hususunda Valiliğimiz ve Özel İdaremizle koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Nasıl ki toprağın suya, suyun da toprağa ihtiyacı varsa, bizim de çiftçilerimizin görüşlerine ihtiyacımız var. Beni bu göreve layık görmeniz halinde aylık toplantılar yaparak üyelerimizin fikir ve görüşlerini alacağız.

‘Eğer milletimizin ekseriyet-i azamisi çiftçi olmasaydı’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dikkat çektiği gibi ülkemizin asıl sahibi ve efendisi üreticilerdir.

Bu düşünceden hareketle Çorum Ziraat Odası Başkanlığı’na adaylığımı açıkladığım toplantımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi