FATİH BATTAR
Bilgi Koleji’nin konuğu olarak Çorum’da öğrencilerle buluşan Eğitim Danışmanı ve programcısı Sadık Gültekin, zor olanın sınavlar olmadığını şartlar olduğunu söyledi.

Üniversite Hazırlık ve LGS konusunda yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken eğitimci yazar “NTV Program Yapımcısı” Sadık Gültekin, Bilgi Koleji’nin konuğu olarak öğrencilerle buluştu.  
Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminere okul idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi. 

Sınavlara hazırlık sürecinde yaşanmış gerçek başarı hikayelerinden örnekler vererek alışılagelmişin dışında, gerçekçi, farkındalık oluşturan ve motivasyona yönelik ezber bozan bir sunum gerçekleştiren Gültekin’i öğrencilerle dikkatle dinledi. 
Fark yaratmanın, yaratıcı olmanın ve hayatta iz bırakmanın önemine vurgu yapan Gültekin, başarıya giden yolun ısrar ile denemek ve vazgeçmemekten geçtiğinin altını çizdi.
Yokluk ve imkansızlıklarla Türkiye derecesi yapan öğrencilerin hayat hikayelerini gazete haberleri ve videolarla anlatan Gültekin, bu öğrencilerin örnek alınmasını gerektiğini ifade ederek, başarmak için daha çok azim gerektiğini söyledi.
Zor olanın sınavlar olmadığını, zor olanın şartları olduğunu vurgulayan Gültekin; “Ben size Türkiye birincisi olun demiyorum. Akşam eve gittiğinizde kendinize bir muhasebe yapın. Elimdekilerle çabam ne? Gayretim ne? Bunun muhasebesini yapmalı. Bugün 3 gençten biri işsiz. 7 yıl sonra ise 2 gençten biri işsiz olacak. Artık herkesin iyi yada kötü bir diploması var. 207 tane üniversite var Türkiye’de ve her yıl giderek artıyor. 2 gençten biri işsiz kalacak. Bunlardan sadece inanan, azmeden, vazgeçmeyen ve çok çalışan genç iş bulacak.” dedi

Konuşmasında çoban olan ve bir kolu olmayan 2008 yılında Türkiye birincisi olan Töreci, emekli öğretmen olan babası ve ev hanımı olan görme engelli annesiyle birlikte maddi imkansızlıklarla 2011 yılında Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay ile Şanlıurfalı arkadaşların Ankara’da barakada çöpten buldukları yaprak testlerle Türkiye dereceleri hikayelerini paylaşan Gültekin, çoğu öğrencinin, sınavların ya da şartlarının zorluğundan yakındığını ve bu nedenle başarılı olamama kaygısı taşıdığını ifade ederek; “Kimse hayatının ya da şartlarının zor olduğundan bahsetmesin. Eğer ortada zor bir durum varsa çözüm üretin. Hayat hep düz değil bazen iniş ve çıkışlar var. İmkanlar ne kadar zor olsa da bundan şikayet etmeyerek sıyrılan ve başarının peşinden koşanlar başarılı olacaktır. Çeşitli zorluklarla karşılaşan öğrencilerin motivasyonlarını düşürmeden güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Başarısızlıkta tekrar denemekten korkmayın. Unutmayın ki sizlerde şartlar ne kadar zor olsa da başarabilirsiniz” dedi. 

Öğrencilere, geleceğe yönelik tavsiyelerde de bulunan Gültekin, staj, iş yaşamı, okul başarısının yanı sıra sahip oldukları farklı yönleri yansıtmaları gerektiğini de belirterek, "Pek çok işveren işe alacağı kişinin hangi üniversiteden mezun olduğu ile ilgilenmiyor bile. O nedenle bu süreçte kendinize yeni özellikler katın. Meraklı olun. Size verilen bir işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi düşünün. Başarı sadece bir işi yapmakla veya sadece derse girip çıkmakla olmaz, önemli olan önünüze gelen engelleri nasıl aşacağınızdır" diye konuştu.