İlimiz sporu adına yanlışları dile getirdiğimiz gibi doğrularıda görmek yorumlamak bizim görevimiz. Yıllardır hep eleştirdiğimiz tesis fakiri Çorum’dan kurtulmak için önemli adımlar atılıyor. Tabiki eksiklerimiz çok ancak atılan doğru adımlarıda görmek ve değerlendirmek gerekiyor.
Çorum sporunun kalbi konumundaki spor kompleksi alanında sona geliyoruz. Bu alanda 1 ve 2 nolu sahalar ile Spor Salonu’nun kalmasını bende canı gönülden istiyordum. Gelinen bu noktada devletin kurumlarının aldığı bir karar var.
Benim için bu aşamadan sonra önemli olan mevcutların yerine yapılacak tesislerin Çorum sporunun sorununa çözüm getirip getirmeyeceği. Tesislerin yeri ve projesi görüşmelerinde bulunmuş birisi olarak olumlu bir noktada olduğumu söyleyebilirim. Yeni Spor Salonu hizmete açıldığında ne kadar güzel bir eser olduğunu gerek maç izlemeye gelenler gerekse bireysel spor çalışmaları yapan sporcu ve antrenör arkadaşlar çok daha güzel anlayacaklar.
Futbol branşında ise bırakın bir ile bir köye bile yakışmayan soyunma odalarından kurtulacak kulüplerimiz çok daha modern soyunma odalarına kavuşacaklar. Birisi Temizlik İşleri Müdürlüğü arkasındaki alana yani mevcut futbol sahalarına 700 metre uzaklıkta bir alana diğeri ise yeni spor salonu altındaki alana yapılacak iki modern soyunma odaları ve ışıklandırması ile sahalar hemen yanlarında ise yine modern maç soyunma odaları ile birlikte 20 tane kulübümüzün kendisine ait temiz ferah odaları olacak. Ayrıca futbol taban birliklerinin derneklerine birer yönetim kurulu odası ve hepsinin ortak kullanacağı modern bir toplantı, seminer salonu.
Bu iki sahanın yanında Bakanlık tarafından yaptırılan dört sahadan ikisini girişimlerimiz sonucunda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ebatlarını büyüterek U 11-12-13 maçlarının oynanabileceği resmi ölçülere getirdi. Diğer iki sahada ise yer sorunu olduğu için bu büyütmeyi yapamadık. İki yüzme havuzu yapımına başlanıyor ilçelerimizde sahasız kalmadı gibi. 
Çok istedik yeni spor salonu altındaki alana bir üçüncü sahayı Başkan Halil İbrahim Aşgın’dan. Merkezde iki sahamız gidiyor üç tane olsunda en azından takımlar rahat çalışsınlar. Bu ikisini yapalım onada bakarız dedi Aşgın başkan. Bizde takipcisi olacağız tabiki bunun.
Yeterlimi tabiki hayır Mimar Sinan sahası soyunma odalarının modernizesi, Nazmi Avluca sahasının daha işlevsel olması için zemininin sentetik çim yapılması ve modern soyunma odalarına kavuşturulması gibi.
Tesisleşmede gelişim gösteriyoruz çevremizde imrendiğimiz tesislere sahip ilçelerden öne geçtiğimizi görmek umutlandırıyor ancak henüz yolun başındayız ve daha çok çalışmamız gerekiyor.
Diğer doğrularımız ise Çorum FK ve Çimentospor’dan. Çorumlu gençlere sahip çıkma adına bu sezon tüm ekonomik krize rağmen lige katılma kararı alan Çimentospor Başkanı Ali Dursun sahipsiz bırakıldığından haklı olarak şikayet etti. Ali başkan Çorum bugüne kadar genelde sahipsiz kaldı. Sportif Kültürel faaliyetlere sahip çıkma kültürümüz malesef yok.
Küsmek darılmak yok gücümüz yettiğince çalışmaya çabalamaya devam edeceğiz. Bakın sizin bu sezon verdiğiniz emeğin karşılığında kadromuzdaki birisi tecrübeli ikisi genç iki kardeşimiz profesyonel kadroya aday oldular. Bu bile sizin emeklerini ne kadar önemli ve değerli olduğunu göstermek için yeterli.
Bu noktada bir tebrikde Çorum FK’da Başkan Fatih Özcan ve Sportif Direktör Oğuzhan Yalçın’a. Yakın takibe aldıkları Çimentospor’dan camianın ortak buluştuğu isimler üzerinde aldıkları bu doğru karar ile Çorum amatörüne sahip çıkma adına çok önemli ve büyük bir adım daha attılar.
Bundan daha önemlisi ise bu üç isimden Emre Korkmaz’a sakatlığı nedeni ile sahip çıkmaları çok daha önemli ve anlamlı. Kurumsal kulüp olmak özveri sahip çıkma görevini yerine getirenlere bir kez daha teşekkürler. Tabiki burda diğer önemli olan ise bu üç kardeşimizin bu değerin karşılığını vermeleri.
Sefa Akın bu yollardan geçti ve son iki sezonda kendine bakarak ve geçmişteki hatalarından gereken dersleri çıkartarak yeniden başlama noktasına geri geldi. Ona verilen bu şansı hem kendisi hemde beraber olduğu iki küçük kardeşine yapacağı abilik ve dereceği dersler ile açılan bu yolun sonunu bu kez güzel bitireceğine inanıyorum. Bizler takipte olacağız inşallah yeni yazılarımızda onlarla ilgili yine böyle güzellikler yazarız.