Twit­ter, hash­tag'ın 11'in­ci do­ğum gü­nün­de he­def kit­le­le­ri­ne et­ki­li şe­kil­de ulaş­mak is­te­yen­le­re hash­tag kul­la­nı­mı için 5 ipu­cu pay­laş­tı.
#ib­ra­hin­sa­hin.net.tr
İn­ter­net kul­la­nı­cı­la­rı­nı bir­leş­tir­mek için Hash­tag sem­bo­lü­nün et­ki­le­yi­ci rol oy­na­ya­ca­ğı­nı bu ka­dar tah­min edi­le­mez­di. 11 yıl ön­ce ilk ola­rak Twit­ter'da kul­la­nıl­ma­ya baş­la­nan hash­tag ile kul­la­nı­cı­lar, dün­ya­da olup bi­ten­ler­den ha­ber­dar olu­yor, gün­demle il­gi­li ne­ler ko­nu­şul­du­ğu­nu keş­fet­me­le­ri­ni sağ­lı­yor. 
Hash­tag, fir­ma­la­rın ve mar­ka­la­rın pa­zar­la­ma he­def­le­ri­ni ye­ri­ne ge­ti­rip, me­saj­la­rı­nı ge­niş bir kit­le­ye ilet­me­le­ri­ni sağ­la­yan bir ara­ca dö­nüş­müş­tür.
Fa­kat twe­et­ler­de na­sıl bir hash­tag kul­la­nıl­ma­lı ve­ya kam­pan­ya­lar için na­sıl hash­tag oluş­tu­rul­ma­lı­dır? İş­te 5 ba­sit yol ile hash­tag­la­rın et­ki­li ol­ma­sı­nı sağ­la­ya­bi­lir­si­niz.
#Uzun­luk
İde­al bir Hash­tag 7 harf­ten olu­şur. Geç­ti­ği­miz yıl Avus­tral­ya'da pay­la­şı­lan en po­pü­ler 500 hash­tag or­ta­la­ma 7 ka­rak­ter­den olu­şu­yor­du.
İşin te­mel ku­ra­lı çok uzat­ma­dan me­saj yaz­mak. Unut­ma­yın ki net bir hash­tag da­ha çok ter­cih edi­le­cek­tir. Akıl­da ka­lan tek ke­li­me­lik bir slo­gan ve­ya mar­ka­nı­zı he­men çağ­rış­tı­ran bir ke­li­me  gün­dem­de çok da­ha hız­lı ya­yı­la­cak­tır. Kı­sa isim­li mar­ka­lar hash­tag­le­re ken­di isim­le­ri­ni sığ­dı­ra­bi­lir, me­se­la #NAB­Mi­ni­Le­gends. Fa­kat mar­ka slo­ga­nı­nı­zın bir hash­tag ola­rak ba­şa­rı­lı ol­ma­sı­nı bek­le­me­yin. Kam­pan­ya me­sa­jı­nı­zı tek ke­li­me­ye sığ­dır­ma­nız müm­kün de­ğil­se hash­ta­gi en faz­la 3 ke­li­me­de tut­ma­ya ça­lı­şın. 3 ke­li­me­den faz­la içe­ren hash­tag­le­rin akıl­da kal­ma­sı da­ha zor olu­yor.
#Bü­yük­Ve­ya­Kü­çük?
Hash­tag­ler kü­çük ve­ya bü­yük harf­ten mi oluş­ma­lı? Hash­tag bir­den faz­la ke­li­me içe­ri­yor ve­ya kıs­mi bir ke­li­me ise, bü­yük harf kul­lan­mak di­ğer kul­la­nı­cı­la­rın twe­eti­ni­zin içer­di­ği un­sur­la­rı an­la­ma­la­rı için önem­li­dir. Bir hash­ta­gin an­la­mı­nı kay­be­dip, içe­ri­ğin­den baş­ka bir me­saj çı­ka­rıl­ma­sı ka­dar kö­tü bir du­rum yok­tur. Bu­nu en­gel­le­mek için bü­yük harf­ler kul­la­na­bi­lir­si­niz.
Bu­nun dı­şın­da hiç­bir za­man sa­de­ce bü­yük harf­ler kul­lan­ma­yın çün­kü he­def kit­le­niz ken­di­le­ri­ne ba­ğı­rıl­dı­ğı­nı dü­şü­ne­bi­lir.
#Kaç­Ta­ne?
#Her #ke­li­me #için #hash­tag #kul­la­nan Twit­ter kul­la­nı­cı­la­rı­na he­pi­miz şa­hit ol­duk. Fa­kat ge­re­ğin­den faz­la hash­tag içe­ren twe­et­ler yan­sıt­mak is­te­di­ği­niz me­sa­jın et­ki­si­ni azal­tır. En iyi yön­tem sa­de­ce bir ve­ya ge­rek­ti­ğin­de en faz­la üç, hash­tag kul­lan­mak­tır. Kul­lan­dı­ğı­nız hash­tag­le­rin ilet­mek is­te­di­ği­niz me­saj ile il­gi­li ol­ma­la­rı da çok önem­li bir un­sur­dur. Me­se­la, mar­ka­nız bü­yük bir ey­le­me ve­ya et­kin­li­ğe ka­tı­lı­yor­sa, il­gi­li hash­tag­le­ri kul­lan­ma­nız uy­gun olur. Mar­ka­nız­la il­gi­li ol­ma­la­rı­na ve o hash­tag­le­ri kul­lan­ma yet­ki­niz ol­du­ğun­dan emin olun. Ge­rek­li ge­rek­siz hash­tag kul­lan­ma­nız­da müş­te­ri­le­ri­ni­zin si­ze olan gü­ven­le­ri aza­la­bi­lir.
#Ko­me­di
Ko­mik bu­lu­na­bi­le­cek bir hash­tag kul­lan­ma­nız, ko­me­di he­def kit­le­ni­ze ulaş­ma­da çok iyi bir yön­tem ola­cak­tır. Fa­kat se­çi­len es­pri­nin yan­lış an­la­şıl­ma­ma­sı ve ka­fa ka­rış­tı­rı­cı ol­ma­ma­sı­na dik­kat edil­me­li­dir. Bul­du­ğu­nuz has­ha­gı, pay­la­şım­dan ön­ce fark­lı kit­le­ler­den in­sa­na gös­te­rip, her­ke­sin ko­mik bu­lup an­la­ya­ca­ğın­dan emin ola­bi­lir­si­niz.
#Açık­lık
Kam­pan­ya­nız gi­zem­li ve giz­li de­ğil­se her za­man müş­te­ri­le­ri­ni­ze kul­lan­dı­ğı­nız hash­ta­gin ne an­la­ma gel­di­ği­ni açık­la­yın. Hash­ta­gı­nı­zı ba­sit bir ret­we­et ile kul­lan­dık­la­rın­da kü­çük bir he­di­ye ver­me­niz ile he­def kit­le­niz da­ha çok il­gi gös­te­re­cek­tir.
Hash­tag 11 yıl bo­yun­ca fir­ma­la­ra ve mar­ka­la­ra eşi ben­ze­ri ol­ma­yan bir he­di­ye ola­rak su­nul­mak­ta­dır. Yu­ka­rı­da bah­set­ti­ği­miz 5 ku­ra­lı bi­re­bir ya­par­sa­nız, kı­sa sü­re için­de ta­kip­çi sa­yı­nı­zı art­tı­ra­bi­lir­si­niz.