Yenilerin ilk maçında maalesef yenildik ve sezona kötü bir başlangıç yaptık. Üç yıllık proje ile çıktığımız yolda bir anda yapılan transferler ile proje bir yıla düştü ve hedefler değişti. Aldığımız futbolcular sanki Süper Lig’den geldi ve bizi uçuracaklar. Evet iyi bir ekip oluşturuldu ancak hedefe ulaşmak için çok daha fazlasının gerektiği kesin.
Geçen senenin fırtına takımı Manisa FK yeniden kadro kurdu dağıldı diyoruz baktığınız zaman Süper Lig tecrübeli isimler geçen sezon Samsunspor’da şampiyon olmuş kadronun savunma oyuncusu yedek kulübesinde ve alternatif isimler o kadar çok ki. Dönüyoruz bizim kulübeye bakıyorum, Bahri hocam sadece iki değişiklik yapıyor üçünü kullanmıyor. Kırmızı Siyahlı takımda hücum hattındaki iki yeni transfer Cengiz ve Yılmaz Can’ın olmayışı bu bölgede kenar yönetiminde elini kolunu bağladı ve çaresiz bıraktı.
Manisa takımı orta saha ve hücum hattı çok etkili oyunculardan kurulu ancak aynı şeyi savunma hattı için söyleyemeyeceğim. Çok etkili başladılar ve öne de geçtiler fakat beraberlik golünü erken bulduk toparlanınız dedik olmadı. İlk yarıda genelde konuk takımın oyununu izledik.
Orta sahada Muhammet Fettahoğlu ön libero gibi oynarken Onur beklenenden uzak bir görüntü verdi. Umut ise takımın ayağına top aldığında en çok yakışan ismi olduğunu gösterdi. Ters ayaklı olmasına karşın Mikail sağ kanattan hücuma katkı verirken Kerem Pala becerisini aklı ile birleştiremediği için güzel hareketlerin ardından olmayacakları tercih edince fazla etkili olamadı. Yakup ise fazla top gelmedi gelenlerde de hiç bir varlık gösteremedi.
Savunmada iki kanadımızda hücuma katkı vermeye fırsat bulamadılar çünkü rakip hücumlarını durdurmakta çaresiz kaldılar. Öndekiler geriye yardıma gelmeyince yalnız kaldılar ve sonucunda da rakip cezayı kesti. Kerem geriye desteğe geldiğinde de yanlış yapınca penaltıya sebebiyet verdi. Eren Tokat savunmanın ayakta kalan ismi olurken attığı golden çok san hamleleri ile maçın erken kopmasına engel olan isimlerden birisi oldu. Kaleci Hasan Hüseyin kurtardıkları var fakat elinden kaçırdığı pozisyonlar yürekleri ağza getiren cinsten.
Hücumda zaten tıkanmış durumda iken adam eksilten ve pozisyon üreten tek isim olan Mikail-Osman değişikliğine gerçekten bir anlam veremedim. Çift forvete geçip 4-4-2’ye geçmek tamam fakat o isim kesinlikle Osman olmamalı idi. Mağlup durumdayken dörtlü savunmanın önüne Muhammet-Osman gibi iki savunma oyuncusu ile oynamak bizi iyice tıkadı ve beraberlik umutları belki de o anda bitti.
Bu kadar olumsuz eleştiri ilk maç için fazla olabilir. Fakat beklenti içinde olduğunuz isimlerden bunu görmek istemekte bizim hakkımız. Her zaman ilk maçlar zordur hele böyle bir rakiple başlamak gerçekten daha zor. Fakat zoru başaramadığımız sürece başarıyı yakalamakta mümkün olmadığına göre.
İlk maç ve önümüzde daha oynayacağımız 36 maç var. Bir galibiyet ile şampiyon olunmuyor kümede düşülmüyor. Fakat hemen toparlanıp bu maçtan gerekli dersleri alarak önümüze bakmak zorundayız. Bu hafta bay ardından zorlu Kocaelispor deplasmanına gideceğiz. Bay haftasında eksiklerden ikisini dönebilir. Forvet transferi konusunda da artık sürede fazla kalmadığına göre biran önce alarak takıma adaptasyonunu bu hafta içinde çözmek doğru bir hareket olacaktır. 
Yeni stadyumda ilk maça çıktık. Gerçekten emeği geçen herkese çok teşekkürler. Sahadaki futbolcu tribündeki taraftar ve benim gibi görev yapan basın mensuplarının çalışması için harika bir ortam. Gerek çalışma gerekse diğer ihtiyaçlar için her şey güzel. Ufak tefek eksikleri var inanıyorum ki bunlarda süreç içinde düzeltilecek ve Çorum’a yakışır bir stada kavuşacağız. Birde tkavuşmak istediğimiz taraftarlarımız var. En kısa sürede taraftar coşkusu ile şenlenen yeni stadyumda maç izleyebiliriz.
NOT: Çorum FK- Manisa FK maçının yıldız tablosunda sehven yaptığım bir hata sonucunda hiç istemediğim şekilde çıkmıştır. Bu konuda öncelikle futbolculardan daha sonrada okuyucularımızdan özür dilerim.