Afyonspor galibiyetinin daha fazla anlam kazanması için önemli olan İnegölspor maçında öldük öldük dirildik ancak sonucunda üç puan aldığımız için mutluyuz. Skor olarak ne kadar mutlu isek oyun olarak bir o kadar endişeliyim.
İsmet hocamın da dediği gibi sadece ve sadece güzel olan galibiyet ve üç puan oldu. Afyonspor deplasmanında ortaya konulan mücadele ve futbola bakıp birde İnegölspor maçına baktığımız zaman aradaki uçurumu görmemek mümkün değil.
Oysa ne kadar güzel başladı maç. İlk on dakika içinde fişi çekecek pozisyonları bulduk ancak bunlardan sadece birini değerlendirebildik. Öne geçtik rakip zaten önde basıyor biz ise bulduğumuz boş alanları hiç olumlu  kullanamadık.
Afyonspor maçındaki onbirden dört oyuncunun olmaması tabiki oyunu etkiledi. Özellikle orta alan organizasyonlarında büyük sıkıntılar yaşadık. ilk kez bir arada oynayan isimlerin uyumu çok kötüydü. Belki erken ancak devre arası transferlerden Murat ve Hüseyin’in bu maçtaki performansları bende soru işareti oluşturdu. Bir futbol adamının dediği ‘orta saha kurgusu’ farklı olursa iş yaparlar sözü üzerine şimdilik bekleyip göreceğim.
Öne geçtiğimiz bir maçta bu kadar basit top kayıpları yaptık. İnanılmaz boş alanlar bulduk fakat bunları bir türlü değerlendiremedik. Değerlendirmelerini beklediğimiz isimlerden ise beklenen performansları göremedik. Basın odasında birlikte izlediğimiz İnegöl’lü basın mensupları sezon başı İnegölspor’dan transfer edilen Cengiz’in çok hırslı olduğu ve bu maçı beklediğini söylemesinin ardından daha fazla beklentiye girdik ancak malesef sahada bunu göremedik.
Ligde hedefsiz takım sayısı çok az. Bu yüzden her maç final niteliğinde geçeceği kesin. Fakat takım bütçesi olarak Çorum FK’nın bulunduğu yerin çok üzerlerinde olması gerekiyor. Kadro kalitesi olarakta aynı şeyleri söylemek mümkün. Puan tablosuna baktığımız zaman ilk on takım alttan kopuyor gibi. İlk on içindeki takımlardan Sarıyer, Uşakspor ve Afyonspor’un içinde bulunduğu durum nedeni ile yarışı götüremeyecekleri bekleniyor.
O zaman play-off hedefi için Amedspor, Ankara Demirspor, Kocaelispor, Erzincanspor ve Hekimoğlu güçlü rakipler olarak duruyor. Bu aşamadan sonra içeride puan kaybı yaşamamak deplasmanda ise rakiplerine en kötü yenilmemek diğer maçları ise kazanmak gerekiyor.
İnegölspor maçının 10. ve 80. dakikaları arasındaki görüntüye bakarsak bu beklentileri karşılamamız mümkün değil. Buna karşın ilk on dakikalık bölüm ise insanın yüzünü güldürüyor umutlarını artırıyor.
Kağıt üzerinde önümüzde kazanmak zorunda olduğumuz iki maç var. Ardından ise direk rakibimiz Ankara Demir deplasmanı ve ardından yine içeride yenmemiz gereken Sancaktepe maçı hemen ardından ise direk rakiplerimizden Amedspor deplasman maçı.
Baktığımızda içerde kazanmamız deplasmanda ise kaybetmemiz gereken maçlar oynayacağız. 29. haftada Amedspor ile deplasmanda oynayacağımız maça kadar göstereceğimiz performansla ya umutlarımız yeşerecek yada kuruyacak.
Kadro kalitemiz iyi fakat sahadaki görüntü bu kaliteye uygun görülen maç ve süre oldukça az. Bu yüzden hem oyunumuzu hemde mücadelemizi artırmamız gerekiyor. Kadro derinliği olarak ilk yarıya göre daha iyi durumdayız. Bunun sahaya yansımalarını beklemekte bizim hakkımız olsa gerek.
İnegöllü gazeteci arkadaşların dediği gibi 70 dakikalık bölüme bakarak hayaller kurmak mümkün değil. Bizde ilk on ve son yirmi dakikalık bölüme bakarak hayal kuruyoruz. Ümit ediyor ve bekliyoruzki sahadaki futbolcularda bizimle aynı hayali kursunlar. Bizlerin kazanacağı sadece mutluluk onların kazanacağı bizden çok fazla. O nedenle onların daha fazla istemesi gerekiyor. İsterken de dilinin ucundan değil yüreğinden istemelerini bekliyoruz.
Umarım beklentilerimizi Niğde ve Ergene maçlarında sahaya yansıtır ve istediğimiz hedefe ulaşmak için çok önemli ‘6’ altın puanı iki maçta alarak yola devam ederiz.