Çok garip bir maç oldu gerçekten. 25 gün sonra maça 14 futbolcu ile çıkan Çorum FK çok kötü başladı. İkinci yarıda 20 dakika çok iyi oynadı, son 15 dakika ise resmen döküldü. Sonuçta kazanılan bir puan mı yoksa, kaybedilen iki puan mı sorusuna cevap vermek gerçekten zor.

İki takımda covid vakaları nedeni ile maça eksik çıktı. Çorum FK 14 isimle çıkarken konuk takımda 15 isimle çıktı. Çorum FK iki değişiklik yaparken Erzincan bir değişiklik yaptı. Bu rakamlar bile takımların ne kadar zor şartlar altında mücadele ettiğini ortaya koyuyor.

Oyuna geçmeden birde zor şartların diğer boyutu saha zemini oldu. Skorbordun bulunduğu yarı alanın büyük bölümü resmen buzla kaplıydı. O bölgede oynamak zorunda kalanlar bırakın futbol oynamayı ayakta durmakta zorlandılar. Maçta atılan dört golün üçünün diğer kaleye olduğunu söylemek o kalenin ne kadar sıkıntılı olduğunu anlatmaya yetecektir. 
Yeni stadyum yaptık, hava attık, alttan ısıtmalı diye fakat bunu kullanmayı beceremedik. Evimizdeki maçta avantajımızı kullanamadık. Neden mi çünkü Erzincanspor maçlarını zaten böyle zeminlerde oynuyor her iç saha maçında... Biz ise evimizde mağdur olan taraf olduk. 

Hadi zemini ısıtıp buzu eritemedik. Soyunma odalarınıda ısıtmak bu kadar zor mu Allah aşkına. Erzincansporlu futbolcuların yaptıkları iğneleyici esprileri duyunca üzülmemek elde değil. ‘Mükemmel stat yaptık diyorlar bilseydik gelirken elektrikli battaniye getirirde ısınırdık’ sözleri sanırım sorunu anlatmaya yeter. Yaptık güzel fakat kullanmayı başaramadıktan sonra ne anlamı varki. Umarım gerekli mesajlar alınmıştır.

Geçelim saha içine. Evet zor bir dönemden geçti Çorum FK. Kolay değil 25 gün maç yapmadan geçirmek sezon ortasında. Bunuda maçın ilk yarısında çok net şekilde gördük. Maça konsantre olamadık sahada ne yaptığını bilen isim sayısı yok denecek kadar azdı. Erzincanspor’un ilk dakikalarda bulduğu golde moralleri bozdu. İlk yarıda son dakikadaki pozisyon dışında rakip kaleye gitmeyi başaramadık.

İkinci yarıda ise roller değişti ve Çorum FK rakibe gücünü gösterdi. Bastı, pozisyonlar buldu, öne geçti maçı bitirecek pozisyonlarda buldu. Farkı iki-üç yapabileceği anlarda final paslarında inanılmaz hatalar yaptı. Bu kaçan fırsatların ardından psikolojik olarak galibiyeti koruma içgüdüsü sahneye çıktı ve kaçınılmaz son yaşandı.
Bu kadar ceza alanına kapanırsan biri olmaz, ikisi olmaz, üçüncüde olmayacak yerden gol gelir. Böyle de oldu. Çok daha kolay pozisyonlarda biraz beceri birazda şansımız sayesinde kurtulduk fakat üçüncüde rakip affetmedi.

Beraberlik golünden sonra uzatmalarla yaklaşık altı dakikalık bölümde ise galibiyete daha yakın taraf konuk Erzincanspor oldu. Bu dakikalarda maç iki takıma gitti geldi fakat kazanan çıkmadı. O yüzden bir puan kazandık mı iki puan kaybettik mi sorusuna cevap vermek zor.

Grupta Manisa FK’ya artık şampiyon demek zor olmasa gerek. Zor süreci kayıpsız geçen siyah beyazlı takım en yakın rakibinin 11 puan önünde lider durumda. Grupta diğer takımların hedefi play-off mücadelesi vermek olacak gibi görülüyor. Bu yarışın içindeki takım sayısı ise her geçen hafta artıyor. Çünkü üst sıralardaki takımların güç dengeleri birbirine çok yakın bu yüzden sezon sonuna kadar mücadele devam edecektir.

Çorum FK üç maç eksiği ile 13. sırada. Eksik maçlarda alacağı puanlar kırmızı siyahlı takımı play-off yarışına ortak edecektir. İlk yarıda kalan altı lig maçı ve üç erteleme maçını Çorum FK’nın 35 günlük süre içinde oynayacağını düşündüğümüzde işin ne kadar zor olduğu anlaşılıyor.

Pozitif vakalara birde sakatlıklar ve cezalılar eklenince iş iyice zorlaşıyor. Bu yüzden kadro yapılanması çok önemli. Keşke sezon başında bırakılan gençler şu anda kadroda olsaydı. Erzincan maçında kulübede iki futbolcu olsa değişikliği ile oyunu durdursak belkide maçı kazanacaktık. O yüzden kadroyu geniş tutmak gerekiyor.

Maçın hakem triosu için söyleyecek söz bulamıyorum. Gerçekten bu kadar uyumsuz, bu kadar tutarsız bir hakem üçlüsü son dönemde görmedim. Maç sayısına baktığınızda tecrübeli gibi görülüyor fakat sahadaki görüntüsü hiç öyle değil. Gerçekten işi ehline vermek isme veya soyada bağlı olarak zorla hakem yapmaya çalışmak hastalığından kurtulmadıkça malesef bırakın maçtan sonrayı hakem ataması yapıldıktan sonra bile konuşmaya devam ederiz.