İskilip İkipınar köyünde heyelan afetine maruz kalan vatandaşların 35 yıldır çözülemeyen yerleşim sorununun Çorum Valiliği koordinesinde çözüldüğü belirtildi.
İkipınar köyünde yeni yerleşim alanına taşınmayı bekleyen ailelere arsa temin edildi.


Konuya ilişkin Valilik’ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İskilip İlçemiz İkipınar köyünde 1983 yılında meydana gelen heyelan afeti nedeniyle hak sahibi olan 40 ailemiz, yeni yerleşim alanına taşınmış ve daimi konutları Devletimiz tarafından yapılmıştır.


Aradan geçen zaman içerisinde ilerleyen heyelan nedeniyle hak sahibi olamamış 34 aileden kalan 18 aile için yeni yerleşim alanına nakledilme talebine ilişkin Kurumlarımızca gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bu arada İkipınar Köyü Muhtarlığınca 20.000 TL para toplanmıştır. İl Daimi Encümenimizin 06.02.2019 tarihli toplantısında aldığı kararla 100.000 TL ödenek İskilip Kaymakamlığına, yeni yerleşim arsa temini için aktarılmıştır.


Böylelikle İskilip İkipınar köyümüzde yeni yerleşim alanına taşınmayı bekleyen vatandaşlarımızın taşınması için 35 yıldır çözülemeyen ve en büyük engel olan arsa temini Valiliğimiz Koordinasyonunda, İl Özel İdaremiz, İl Daimi Encümenimiz, İskilip Kaymakamlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve Köy Muhtarlığımızın özverili ve müşterek çalışması neticesinde çözüme kavuşma yoluna girmiştir.
Nitekim İl Özel İdaresi tarafından para aktarımının ardından İskilip Kaymakamı B. Bestami Alkan’ın girişimiyle yer satın alınmış ve tapu Köy Tüzel Kişiliği adına tescil edilmiştir.”