Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyon belgesinde okullarda eğitim alanında birçok yeniliklerin yaşanacağı açıklanmıştı. Bu düşünceyle İskilip Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi’nde ‘Ebru Atölyesi’ kuruldu. 


Ebru Atölyesinin açılış ve ilk etkinliği İskilip İlçe Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ve İskilip İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ziya Balcıoğlu, öğrenciler, veliler, öğretmenler ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 


Protokol üyelerinin de ebru çalışması yaptığı açılışta konuşan Kaymakam Bayezit Bestami Alkan, “Bu atölyede öğrenciler hem boş zamanlarını değerlendirecek hem de yeteneklerini test edecekleri ir ortam olmuş. Hayırlı olsun” dedi. 


Veliler, öğrenci ve öğretmenlerin hep birlikte ebru çalışması yaptığı etkinlikte, ebru sanatı uygulama videolarını izleyerek, amatörce ve ilk çalışmalarını yapan, öğrenci ve katılımcılardan 70’i aşan sayıda ürün çıktı.


Etkinlik sonunda veli ve öğrencilere hitap eden Okul Müdürü Özlem Zeren temellerini ilk olarak 2018 yılında okulda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında Ebru Sanatı ile ilgili yaptıkları proje çalışmasının devamı olarak planlanan Ebru Atölyesinin, 2023 Eğitim Vizyonuna atıfla ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun tavsiyesi ile kurulduğunu belirtti. 


Sene boyunca öğrencilerin çeşitli zamanlarda çalışmalar yapacağı güzel bir ortam olacağını kaydeden Zeren, “Ebru teknesindeki renklerin, suyun, gençlerin ruh halinde yansıyan sihirler oluşturur. Zaman zaman iradenin dışında, teknede inanılmaz desenlere dönüşür” dedi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ise “Bu atölye sayesinde okullarda öğrenciler velileriyle birlikte etkinlik yapacak, yeteneklileri ortaya çıkacak ve zamanı en iyi şekilde yöneteceklerdir” şeklinde kaydetti. (Haber Merkezi)