EROL TAŞKAN-OSMAN ÇAKMAK/İSKİLİP

Yıllar öncesinin sandalye güreşi olarak düğünlere renk katan oyun, İskilipli davulcu Faruk Çakmak tarafından yaşatılıyor. Sandalye ile yaptığı güreş gösteresiyle nefesleri kesen Faruk Çakmak, düğün meydanını er meydanına çevirerek, davetlileri bu kez de oyunuyla eğlendirdi. 

Düğün eğlencelerinin vazgeçilmezi olan davulcular, müzik konusundaki marifetleriyle eğlendirdikleri düğün davetlilerini, sergiledikleri ortaoyunu marifetleriyle de eğlendirmeyi sürdürüyor. 

Neredeyse unutulmaya yüz tutan sandalye güreşini büyük bir marifet ve ustalıkla sergileyen Faruk Çakmak İskilip Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen bir düğün töreninde tüm dikkatleri üzerine toplamayı ve insanları gülümsetmeyi başardı. 
Yaklaşık 15 yıldır davulculuk yapan İskilip'in Ahmetce köyü nüfusuna kayıtlı Faruk Çakmak (37) bu hafta gittiği düğün programında yaptığı ilginç davranışla düğüne gelen konukları kahkahaya boğdu. Düğün devam ederken eline aldığı sandalye ile er meydanına çıkarak sandalye ile güreşen Çakmak, konukların yoğun ilgisine maruz kaldı. Konuklar cep telefonları ile o anı ölümsüzleştirdi. 

Çakmak yaptığı açıklamada: "Düğünler bizim düğünlerimiz. Burada farklı bir uygulama yaparak insanları eğlendirmek istedim. Zaten bizim geleneğimizde eskilerden bunlar yapılırmış. Son zamanlarda bu adetler kaybolmaya başladı. Bunu günümüzde tekrar canlandırmak istedim." dedi.