Gerçekten çok iyimser olmak istiyorum, bu takımın geleceğinden... Geleceğe umutla bakmak istiyorum. Bahri Hocam’ın dediği gibi, fakat soru işaretleri çok olunca bunu tam olarak yapamıyorum.
İkisi resmi, biri özel, üç maçını izledim. İki çift kalesini izlediğim takımla ilgili olarak umutluyum dersem yalan olur. Bunu söylerkende tamamen umudumu yitirdim anlamı da çıkmasın. Kadro kalitesine baktığımda umutlanıyorum fakat sahadaki parça parça görüntüler aklıma gelince ise umudum azalıyor.

Afyon karşısında ilk kez forma giyen isimlerden kurulu ve Bahri Kaya’nın kafasındaki onbirle sahaya çıktık. Hücumda daha etkili görüntü veriyorduk fakat savunmadan çıkarken kaptırdığımız topla kalemizde golü gördük. Sonraki bölümde yine iyi organize olmakta zorlandık.

İkinci yarının başında konuk takımın iki pozisyonda ikinci golü bulamaması şansımız oldu. İki değişiklik yapan Bahri Hoca Mikail ve Onur’u oyuna aldı. Hemen ardından gelen Sinan’ın beraberlik golü ile morallenen Çorum FK galibiyet için baskı kurdu ancak pozisyon üretmekte yine zorlandı.

Son bölümde ise Afyon takımının oyunu soğutma taktiğine hakeminde göz yumması ile adeta oynamadan geçti. Hakemin bu lig için yetersiz olduğunu söylemek yanlış olmaz. Faul ve fena hareket ayrımı yapamayan iki takım lehine çaldığı ve çalmadığı o kadar çok faul varki böyle bir maçın hakemi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. İki sezonda iki lig birden nasıl atladı anlamakta zorlanıyorum.

Bahri Hocam maç eksiği olan isimler diyor. Ben ise formsuzlar diyorum. Evet formsuz isimin çok fazla olması bu dönemde Çorum FK’nın en büyük handikapı. Yılmaz Can beklentilerden çok uzak, Mikail aynı durumda, çok büyük beklentimiz olan Onur’u araki bulasın. Salih Zafer ilk yarıda çok kötü bir görüntü verdi. İkinci yarıda ise yaptığı kritik müdahaleler ile kendini toparladı.
İki yeni transfer sağ kanatta Tarık sol kanatta ise Mehmet Sedef özellikle ilk yarıda arkalarına kaçırdıkları pozisyonlarda yürekleri ağza getirdiler. Hücumda ise iki oyuncuyu bir tek Sinan’a orta sahaya yakın noktadan Mehmet Sedef’in ortasında gördük.

Bu arada Bahri Hocam her zaman adaleti ile övdüğümüz bir isim oldu. Geçtiğimiz yıllarda bunu defalarca dile getirdik. Fakat Kocaelispor maçında takımın en iyilerinden birisi olan Nafican’ın bu maçta kulübede olmasını doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum.

Gerçekten zorlu bir gruptayız. Hedefe oynayan takım sayısı çok fazla. Transferin son gününde yapılan hamleler ile tüm takımlar takviye yaptı. Urfa ve Gümüşhane yeniden takım kurdular. Gerek üstte, gerekse altta çok zorlu bir mücadele olacak. Zor gruba düştük, zor bir fikstür çektik. Birde buna ilave olarak dörtte dört yapan Manisa ile oynayan takımla bir sonraki maçta biz oynuyoruz. Manisa atıyor 4-5-6 sonraki hafta rakip bizim maça çok daha farklı çıkıyor.

Geçen yazımda belirttiğim gibi üç yıllık proje doğrultusunda gitmediğimiz kesin. Çünkü yaptığımız son hamleler bizi farklı noktaya getirdi. Sonuçta bir üst ligdeyiz kadro kalitesi önemli yoksa korkulu rüya görmek hiç iyi değil. Umarım bu sezon beklentilere cevap verir bu kadro ve en azından play-off oynama heyecanı yaşarız. Üç yıllık projenin ilk yılında bunu başarmak önemli.
Kulüp kurumsal yapılanması henüz beklenen gelişim tam olarak sağlanamasada önemli adımlar atıldığı kesin. Kurumsal yapı için daha detaylı bir çalışma olduğu kesin. 
Yeni stadyumda taraftar coşkusu ile maç izlemek çok büyük keyif verecek kesin. İnşallah bunu da hep birlikte görür ve yaşarız. Fakat seyircisiz oynanan maçta tribünde yaşananları da anlamak gerçekten zor. Seyircisiz maçta ceza yiyen takım olarak tarihe geçeceğiz galiba. Herkes sorumluluğu doğrultusunda hareket etmek zorunda. Bu noktada protokolden sorumlu Gençlik Spor İl Müdürlüğü çok daha duyarlı olmak zorunda diye düşünüyorum.

Yarınki İnegöl maçı iki takım içinde çok kritik. İki takımda lige istediği gibi başlayamadı ve tartışılan isimler görevde. İnegöl’den aldığım bilgilerde teknik heyet için kader maçı olarak görülüyor Çorum FK karşılaşması. Çok zorlu bir doksan dakika olacağı kesin  inşallah kazanan ve moral bulan taraf biz oluruz. Formsuz isimler beklenen katkıyı yaparsa bunu başaracaklarına inanıyoruz.