Çorum Kargılılar Derneği Başkanı, Mali Müşavir Yunus Yağız, AK Parti'den Kargı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 
Yağız, görev verilmesi halinde Kargı'ya hizmet için Belediye Başkanlığına aday olmak istediğini bildirdi.

Yunus Yağız, Kargı'yı geleceğe hazırlamak ve ilçenin sorunlarını çözmek adına mücadeleye hazır olduğunu vurguladı.
Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Yağız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çorum Merkezde Mali Müşavir olarak görev yapıyorum. Çorum Merkez Kargılılar Derneği Başkanı olarak Kargı için çalışmalar yürüttük. Kargı İlçemiz için partimiz, Kargı İlçe başkanımız Sacit Özdemir ve teşkilatlarımızla birlikte Ak Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ve farklı hizmetler yapacağıma inanıyorum. Kargı, Çorum ilinin ormanlarının yüzde sekseninin yeşilin buluştuğu ve Kızılırmak nehrinin yanından geçmesi ile potansiyel bir turizm ilçesidir.

Girişimci iş adamlarımızın da İstanbul ile bir bütünlük sağlayarak Kargı’ya hizmet için hazır olduklarını biliyorum. İlçemiz için gerekli ilgi ve ihtiyaca ek olarak gerek turizm açısından gerekse ilçenin kalkınması açısından çalışmalar sürdüğü takdirde Kargı, devletimize yük olmadan katma değer üreten ilçelerimizden olacaktır. Sadece girişimci ruhunu çıkarmak gerekiyor. Şahsıma bir kısım sivil toplum örgütlerimiz ve hemşehrilerimiz destek verdiklerini ve Kargı’ya hizmet için aday adayı olmam hususunda karar vermem gerektiğini ilettiler. İl Başkanımız ve Çorum Milletvekillerimizle birlikte partimiz önderlerinin şahsımı değerlendireceklerine inanıyorum. Kargı’nın Merkez’de 3600, köyleri ile birlikte 15000 oya sahiptir. Bu görev bana verilirse, Allah da nasip ederse ben Kargı ve  köyleri ile birlikte 15000 oy sahibinin önümüzdeki yerel seçimlerinde adayı olurum. Kargı halkımızın da desteklerini bekliyorum."