Geldiğimiz bu noktada başkalarının hesaplarını yapmak gerçekten zor. Kendi puan hesaplarını yapmak istediğimiz bu günlerde başka kulüplerin hesabını yapmak zorunda kalmak içimizi acıtıyor. Hele hele böyle bir kadro yapılanması sonucunda geldiğimiz bu nokta çok üzücü.

Çok ağır yazmak istiyorum ancak dokuz maçlık periyodu yakalayan da bu takım. Son altı maçta sadece 4 puan çıkartan da bu takım. Dokuz maçlık serinin olduğu dönemde yazdığım yazıda en zor üç maçımızın ligde kalma mücadelesi veren üç takım, Urfa, Hacettepe ve Gümüşhanespor olduğunu dile getirmştim. Sonuçta üç maçtan sadece bir puan çıkardık.

Can derdine düşen kimse ile mücadele etmek zordur. Başarmak için ondan daha fazla mücadele etmeniz gerekiyor. Çorum FK’nın bu sezonki en büyük sorununun mücadeleyi eksik bırakması olarak görüyorum. Urfa ve Gümüşhane maçlarını izledim, Hacettepe ile ilgili yorum yapamıyorum ancak söylenenler bu iki maçtan farklı olmadığını doğruluyor.

Bu tür maçlarda oynamaktan çok mücadele etmek gerekiyor bizim kadromuzun ise mücadele gücü çok düşük. Detaylı isim isim değerlendirmeyi gelecek hafta yaparız. Ancak bu sezonki en büyük sorunumuz bir kadro derinliğimiz olmadı ikili mücadele gücü düşük isimlerin çoğunlukta olduğu bir oyuncu gurumuz vardı.

Devre arasında yapılan takviyelerin arasında katkı verenlerin sayısı oldukça düşük. İlk yarıdaki dar kadroya yapılan takviyelerde beklenen katkıyı yapamayınca bu sonuç kaçınılmaz oldu. Şu soruyu sorulabilir ‘Dokuz maçlık seriyi yapan’ bu kadro değilmi. Evet bu kadro ancak bu serinin içinde gerçekten iyi oynayarak mücadele ederek kazandığımız maç Afyonspor, Amedspor ve Ankara Demirspor maçının ikinci yarısındaki futbol.

Diğer maçlarda rakipler bizim ayarımızda değilde bir tek Erzincan deplasmanında zoru başardık orda da rakip kaleye ilk etkili atağımızda golü bulduk. Bu son altı maçlık periyotta ise bir tek Hekimoğlu dışındaki takımlar gerek kadro kalitesi gerek maliyeti ve gereksede kulüp imkanı olarak Çorum FK’nın yarısı olmayacak durumdalar.

Yenemediğimiz Hacettepe, evimizde yenildiğimiz Uşakspor ve son olarak Gümüşhanespor takımlarının Çorum FK ile yarıştıracak hiç bir özelliğini bulamazsınız. Tek bir fazlaları vardı oda bizden daha fazla istediler. Bu noktada gerek teknik heyet gerekse futbolculara söylenecek çok söz var. Bu kadar rahat bir ortamda biraz fazla rahat davrandınız sonucunda koca bir sezon heder ettiniz.
Evet Çorum futbol tarihinin en maliyetli kadrosu play-off bile oynayamadı. Bu bütçenin onda birine kurulan Ankara Demir bileti aldı Sarıyer hala bu potanın içinde. Dönüp baktığımızda hataları nerde yaptık. Sezona iyi başlayamadık ve lig başladıktan sonra yapılan hamleler yanlış adımlar olarak bize döndü. Sakatlıklar ve devre arası takviyeleride beklenen katkıyı vermeyince sonuç bu oldu.


Kötü biten sezonun ardından en önemli şey gereken dersleri almak ve aynı hataları yapmamak. Fatih Özcan yıllardır dile getirdiğim transfer lig bittiğinde değil sezon içerisinde yapılır sözü doğrultusunda kadroya katacağı isimleri daha önceden belirlemiş. Gerçi bunun için önce karar vermesi gerekiyor. Söylemlere baktığımızda belirsizlik sürüyor. İki farklı senaryo var. Birincisi maddi destek verilirse şampiyonluk hedefi ile yola çıkılacak Fatih Özcan devam edecek. Bu olmazsa B planı devreye girecek mevcut gelirler doğrultusunda bir kadro kurulacak ve talip çıkmazsa Fatih Özcan görevi Oğuzhan Yalçın’a bırakıp dışardan izleyecek.

Yani yine bir belirsizlik içinde yeni sezon hazırlığı başlayacak. Bu süreci doğru yönetemediğiniz takdirde sonrasında gelen hatalarda birbirini takip ediyor. O yüzden bu belirsizliğin en kısa sürede ortadan kaldırılıp gerekli adımların atılması gerekiyor. Önümüzde çok doğru bir örnek var. Bir sezon önce elleri ile rakibine verdiği şampiyonluğu bu sezon bitime haftalar kala kazanan takımın projesi çok güzel bir örnek. Fazla uzağa gitmeye macera aramaya gerek yok sanırım.