Aslına baktığınızda kazanılan bir puan sıralamada fazla bir anlam ifade etmiyor fakat Çorum FK’nın gerek moral gerekse gelecek planlaması adına çok büyük önem taşıyor.
Bütçe olarak son yılların en fazla harcaması ile kurulan bir kadro fakat beklentilerin altında kalan fazla isim olunca sonuçlar istediğimiz gibi olmadı. Birde buna şanssız grup, şanssız bir başlangıç ve fikstür eklenince sonuç bu şekilde ortaya çıktı.
Saha dışı etkenler çok fakat sonuçta iş sahada bitiyor ve maalesef asıl aktörlerin performansı bu sonucu doğurdu. Sarıyer deplasmanı öncesi kime sorsanız ‘bir puan iyi puan’ der oynanmadan bunu kabul ederdi. Bende onlardan birisiyim.
Maça geldiğimizde ise bu sezonun belki de doksan dakikanın büyük bölümünü bir takım olarak oynayan bir görüntüyü ilk kez verdi Çorum FK. Bazı maçlarda kısa süreli güzel futbollar ve oyunlar vardı ancak bunu genele yaydığı maç hatırlamıyorum. Birde buna ilave olarak takım birlikteliği ile birlikte mücadele eden isim sayısı da fazla olunca ortaya istediğimiz ve özlediğimiz görüntü çıktı.
Rakip takım Türkiye liglerinin en az mağlup olan en az gol yiyen takımlarından birisi. Evinde oynadığı maçlarda çok daha başarılı sonuçlar alıyor. Kadrosundaki tecrübeli isimler ile zirveye oynuyor. Böyle bir takım karşısında 90 dakika boyunca kalemizde tek net pozisyonları penaltı anı. Mehmet Sedef’in kaçırdığı kanat oyuncusuna atılan mükemmel bir pas ve gelen penaltı golü. Bunun dışında Sarıyer takımının girdiği ve kaçırdığı net pozisyon yok.
Buna karşın Çorum FK’nın ilk yarıda Nafican ile yüzde yüz bir pozisyonu ve ikinci yarıda rakip savunmayı eksik yakaladığımız anlarda final paslarındaki yanlış tercihler olmasa sahadan imkansız görülen üç puanla ayrılmış olacaktık.
Evet bardağın dolu tarafından bakmaya devam edelim çünkü önümüzde üç tane çok kritik maç var. Bunların ilki Sancaktepe. Sıkışık bir takvimde sekiz günde üç maç ve bunlardan ikisi deplasmanda. Alınacak 9 puan kırmızı siyahlı takımı ikinci yarıya play-off potasına yakın noktada başlamasını sağlar. Yani umutlar tazelenir.
Çorum FK’nın son iki maçta aldığı dört puanın diğer önemli yanı ise hücumsal hamle yapacak isim olmadan kazanılması. Düşünsenize kulübede hücum hattına alabileceğiniz gerçek bir bu bölge oyuncusu yok. İki maçtır sezon başından buyana sol bek oynayan Nafican kanatta önde oynuyor, sağ bek Tarık önde oynuyor. Bu şartlarda allah nazardan saklasın Sinan gibi bir golcümüz varda bu kritik dönemi umutları taze tutan skorlarla geçiyoruz.
Herkesin merak ettiği devre arası Fatih başkanın hedefi ne. Benim duyduğum bildiğim Başkan iki farklı plan hazırlıyor. A planı eğer takım bu kalan maçlarda istenilen puana ulaşması halinde devre arasında yapılacak hamle farklı, hedeften kopulması halindeki plan ise çok farklı.
A planı devreye girerse yapılacak belli eksik bölgelere etkili isimler alınarak sezon sonuna kadar hedef kovalanacak. Aksi durumda ise Başkan Özcan ikinci yarı bütçeyi küçültmek için takımın etkili isimleri ve yüksek maliyetli isimleri sezon sonuna kadar kiralık olarak verecek yerlerine kulübe mali yükü fazla olmayan isimlerden bir kadro kurarak bu sezonu en az mali külfetle tamamlayacak.
Bu sezon başında üç yıllık proje açıklayan Başkan Fatih Özcan  yaşanan pandemi nedeni ile ekonomik olarak iki sezon daha bu yükü taşımasının imkansız olduğunu belirterek örümüzdeki sezon son vuruşu yapmayı planlıyor. Yani kalan üç maçta kötü sonuçlar halinde yeni sezona maddi kaynak oluşturmak için küçülmeye gidilecek ve önümüzdeki sezon çok daha yüksek bütçeli bir kadro ile mutlak şampiyonluk hedefi ile yola çıkılacak. Başkan önümüzdeki sezon sonunda ise görevi bırakmayı düşünüyor.
Tabi ki uzun bir süreç şu anda önceliğimiz kalan üç maçtan en fazla puanı alarak umutlarımızı ikinci yarışa taşımak. Bunun içinde sorumluluğun büyük bölümü saha içinin aktörlerinde. Sarıyer maçındaki mücadeleyi ve futbolu kalan üç maçta da sahaya yansıtmaları halinde umutlarımızın yeşermeye devam edeceğine inanıyorum. Bunun içinde öncelik aynı inanca sahip olmak ve takım olmak.