FATİH BATTAR

Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü, Kırkdilim’de müteahhit firmanın çalışmaları durduğuna ilişkin kamuoyunda çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü Kırkdilim’de çalışmaların müteahhit firma ile yapılan sözleşme gereği 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında çalışılmayan dönem olarak belirlendiğini ve bu yüzden çalışmaların devam etmediğini açıkladı.

1 Nisan’da yeninden çalışmalarına başlayacağını kaydeden Karayolları Bölge Müdürlüğü, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Çorum - Laçin İl Yolu Kırkdilim Geçişi ve Kırkdilim tünellerinin yapım işi Taşyapı İnşaat bünyesinde devam etmektedir. Şuana kadar Kırkdilim Tünellerinde; T3 tünelinde (1153 m) kazı destek ve nihai beton imalatları tamamlanmış, T2 tünelinde (1157 m) kazı destek imalatları tamamlanmış, nihai kaplama betonu imalatları %60 seviyesine gelmiştir.  T1 tünelinde (1389 m) ise kazı destek imalatları %95 seviyesine ulaşmıştır. Ayrıca T1 tünel girişinde büyük heyelan meydana gelmiş olup, geoteknik projelerin hazırlanması ve sondaj çalışmaları zaman aldığından bu kısımdaki çalışmalar durdurulmuştur. Çorum - Laçin İl Yolu Kırkdilim Geçişi ve Kırkdilim Tünellerinin yapım işi kapsamında bugüne kadar 515.000.000 TL’lik imalat tamamlanmıştır. İşin sözleşmesine göre 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arası çalışılmayan dönem olarak belirlenmiş olup, şu anda çalışılmayan dönemde bulunulmaktadır. Nisan ayı itibariyle çalışma sezonu başlayacağından bu tarihten sonra yüklenici firma gerekli hazırlıklarını tamamlayarak işbaşı yapacaktır.”