FATİH BATTAR
Çorum’a Cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük yatırım projesi olan Kırkdilim’de tüneller tek tek açılıyor.

650 milyon TL’ye mal olacak projenin 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz aylarda ilk tünelin ucunda ışık görünmesinin ardından dün de Çorum-Osmancık istikametindeki T3 tünelinde ışık görünmesi nedeniyle tören düzenlendi.
Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Laçin Kaymakamı Emine Karataş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Karayolları 7.Bölge Müdürü Murat Gönenli, projeyi yürüten firma yetkilileri ve şantiye işçileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın; “Ferhat’ın dağları deldiği gibi biz de dağları delerek aşkla yolları açıyoruz. Sadece yol ve tünelleri açmıyor, gönülden gönüle yollar yapıyoruz.” dedi

Pandemi döneminde dünyanın ekonomik olarak zor bir süreçten geçmesine rağmen Türkiye’de yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu; “Bu yatırımlar yeni Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye’nin ayak sesleridir. Dünya bugün pandemi nedeniyle olğanüstü bir dönemden geçmekte. Ekonomik krize rağmen Türkiye yatırımlarına devam ediyor” diye konuştu

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Kırkdilim’in 2021 yılında hizmete gireceğini belirterek, tüm Çorum ve Türkiye için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 

“ÇORUM’DAKİ YOL İNŞAATLARININ %80’İ 2021 YILINDA TAMAMLANACAK”
Çorum’daki bütün yol yatırımlarının %80’inin 2021 yılında bitireleceğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, “Mecitözü-Çorum, Çorum-İskilip, Çorum-Ortaköy, Laçin-Osmancık, Çorum-Laçin arasında hummalı bir çalışma var. 2021 yılında Çorum’daki yol inşaatlarının %80-90’ını bitimiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Tüneldeki ikinci ışığı görmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Çiftçi, "İnşallah bundan sonra T2 tüneli var. Onun için de aralık ayı içinde bu şekilde bir program düzenleyeceğiz." dedi. 

Kırkdilim bölgesindeki tünellerden T3 tüpünün uzunluğunun 1553 metre, T2 tünelinin 1149 metre, T1 tünelinin ise 1389 metre uzunluğa sahip belirten Çiftçi, "Yani 4091 metrelik iki tüpü düşünürsek, yaklaşık 8 kilometrelik tünel uzunluğundan bahsediyoruz. 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor. Bittiğinde sürücülerimiz gayet emin ve konforlu şekilde, aynı zamanda daha az yakıt harcayarak Kırkdilim bölgesini rahatlıkla geçmiş olacak." diye konuştu.

Projenin toplam maliyetinin 670 milyon lira civarında olduğunun altını çizen Çiftçi, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu kadar büyük ve önemli bir yatırım ancak devlet gücüyle yapılabilirdi. Bütün yatırımların arkasında iradesi olan muhterem Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza teşekkür ediyorum. Tünellerin hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla tünelin diğer tarafından yıkım gerçekleştirildi. Yıkılan tünelden giriş yapan işçiler Türk bayrağını Vali Mustafa Çifti’ye verdi.