RECEP MEBET
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Bora Baltacı, Mecitözü Belediye Başkanlığı’na aday oldu.

Dün İkinci Bahar Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Mecitözü Belediye Başkan Adayları’nın Bülent Bora Baltacı olduğunu duyurdu.
 

BALTACI: ‘MECİTÖZÜ’NE 3. BİR YOL ÖNERİYORUM’
Düzenlediği toplantıyla adaylığını açıklayan Baltacı, “İki muhanete muhtaç edilmek istenen Mecitözü’ne İYİ Parti’den aday olarak üçüncü bir yol öneriyorum” dedi.
İYİ Parti’nin Çorum’da adaylığı kesinleşen ilk Belediye Başkan Adayı olan Baltacı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Mecitözü’nün Bayındır ve Sırçalı Köyleri’nden gelen bir ailenin mensubuyum. Ülkücü Hareket içerisinde yıllarca hizmet ettim. 3 Kasım’da MHP’den Şırnak Milletvekili Adayı oldum. 24 Haziran seçimleri öncesinde MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katıldım.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde Mecitözü Belediye Başkanlığı yarışına katılmaya karar verdim. Mecitözü, uzun yıllardır CHP’li Belediyeler’in yönetiminde idare edildi. Belediyecilikte idarenin yanında irade de önemlidir. CHP’li başkanlar ne yazık ki iradelerini ortaya koyamadılar. Hükûmetin ayrımcılık yaptığı tezi arkasına sığınarak yıllardır ilçede taş üstüne bir taş koymadan idareciliğe devam ettiler. AKP ise 17 yıllık iktidarı boyunca Mecitözü’ndeki hemen hemen tüm kamu teşekküllerini merkeze aldı. İlçeye baktığımızda iki muhanetlik örneği görüyoruz. Bunlardan biri yıllardır Mecitözü’nü idare eden CHP, diğeri ise ‘Belediyeyi bize verin’ diye şart koşarak ilçeyi hizmetten mahrum eden AKP. 
Mecitözülüler’e ilçeyi bu iki muhanete muhtaç etmeden üçüncü bir yol öneriyorum. İYİ Parti önümüzdeki seçimde karanlıklar ortasına bir güneş gibi doğacak diyor, hemşehrilerimizden destek bekliyorum.”

 

ÖZSAÇMACI: ‘SEÇİME TEK BAŞINA, KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ’
İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi için saha çalışmalarına başladıklarını söyledi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal’ın katılımıyla bugün saat 12.00’de parti binasında düzenleyecekleri toplantıda Çorum’da izleyecekleri yol haritasını belirleyeceklerini anlatan Bekir Özsaçmacı, “Toplantıya partimizden aday olacak isimlerin yanı sıra tüm teşkilat yöneticilerimiz de katılacak” dedi.

Çorum merkezin yanı sıra 13 ilçe ve 2 beldenin tamamında kendi adaylarını göstererek seçime gireceklerini vurgulayan Özsaçmacı, “Herhangi bir parti ile seçim görüşmesi ve ittifak içinde olmayacağız” açıklamasında bulundu.

Geride bıraktıkları genel seçim ve sonuçlarının İYİ Parti’nin Çorum’daki yeri ve konumunu da ortaya koyduğunu dile getiren Özsaçmacı, yerel seçimlerdeki duruşlarını da bu yönde belirleyeceklerini ifade etti.

İYİ Parti’nin, merkez parti olma eğiliminde hareket ettiğini söyleyen Özsaçmacı, “Belediye Başkan Adaylarımız da bu duruşa uygun isimlerden olacak. Gelecek hafta devam edecek olan adaylık sürecinin ardından Aralık ayında kesinleşen isimleri kamuoyuna açıklayacağız. Şu an için belli olan ilk isim Mecitözü Belediye Başkan Adayımız Bülent Bora Baltacı. Sungurlu’da mevcut Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner ile yola devam edeceğiz. Çorum merkez için açıklayacağımız isim ise yarışa 50 bin oy potansiyeli hazır halde başlayacak. Pek çok seçim çevresinde yarışı iki aday üzerinden götürmeye çalışanlara hodri meydan diyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi