Gerçekten üzülmemek kahrolmamak elde değil. Bu kadar puan kaybına rağmen hala hesap kitap yaptığımız bu grupta play-off oynayamamak çok büyük acı veriyor.
Nasıl vermesinki bizim üçte birimiz bile olmayacak imkanlara sahip takımlara bu kadar puan kaybı yaşamayı  kabul etmek mümkün değil. Sezonun ilk yarısındaki kayıpları hadi kabul edelim ancak son dört maçtaki kaybedilen puanları anlamak çok zor.
Bırakın dört maçı ligden düşmesi kesinleşmeye yakın Hacettepespor önünde on kişi kaldığı bölümde bile galip gelmeyi başarsak bugünki hesaplar ve umutlar ne kadar farklı olurdu değil mi? Fazla geriye gitmeye gerek yok, Urfa’ya Uşak’a kaybedilen puanlara sadece bir hafta önceki maç bile neler kaçırdığımızı açıkca gösteriyor.
Zonguldak maçına gelecek olursak kadro derinliği olmayan bir tertiple sahaya çıkan Çorum FK sağ bekte Salih Zafer sol bekte ise Mikail ile başladı. İsmet hocanın ilk değişiklik hamlesinde Mikail-Nafican’ı değiştirmesine katılmıyorum. Sahada Mikail’den önce çıkması gereken isimler varken. Nafican’ı alıp önden birini çıkartıp Mikail’i öne atmak daha doğruydu diye düşünüyorum.
İlk yarıda futbol adına zaman zaman güzel işler yaptık. Golü ve pozisyonları bulduk daha farklı da olabilirdi. Özellikle orta sahada Muhammed’in hem savunma hem de topa sahip olma adına yaptığı doğrulara Kerem’de katkı verince güzel işler olduğunu düşünüyorum.
Ancak ikinci yarı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zonguldak’ın baskı yaptığı anlarda çıkarken inanılmaz top kayıpları yaşadık. Yanındaki arkadaşına pas atamayan isimleri gördük. İkinci yanıdaki futboldan sonra diyorum ki gerçekten bu ligin oyuncusu olmayan kadromuzda isimler oldukça fazla.
İkinci golü bulsak maç çok farklı bir noktaya gidebilirdi. Ancak yine final pasların da inanılmaz ve basit hatalar yaptık ve son dakikalarda Zonguldak şoku yaşamaya çok yaklaştık. Zonguldak hücum hattı biraz şanslı ve becerikli olsa idi kötü seri beş maça çıkmaması içten bile değildi.
Sonuçta kazanmak güzel umut ışıklarının hayalini bile kurmak güzel. Futbolda her türlü sonuç olabileceğini düşünürsek neden olmasın demekten kendimi alamıyorum. Ümit ediyormuyum derseniz hayır derim fakat insan içindeki umudu da engel olamıyor çünki öyle olmasını istiyoruz tabiki.
Maçla ilgili bir iki kelamda Ankara bölgesi hakemi için söylemek istiyorum. Bu ligin futbolcusu olmayan isimler var demiştim aynı şeyi maçın hakemi içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Göreve yeni başlayan gece bekçileri bir gecede yani 8 saat içinde bile bu kadar düdük çalmazlar. Her elini kaldırana her tepkiye düdük çalan ve oyunu oynatmak yerine durdurmak için çaba gösteren bir hakem. Her iki kulübeninde büyük tepki gösterdiği maçın hakemi gözlemcisinden ne not aldı bilemem ancak bende cezaya girdi diyebilirim.
Sezonun bitimine iki hafta kaldı. Önümüzdeki sezon için belirsiz bir durum var. Şöyleki Fatih Özcan iki farklı düşünceye sahip. Birincisi şehrin kulübün saha dışı dışındaki ihtiyaçlarını karşılaması halinde şampiyonluk hedefi ile yola çıkmak. Bu destek verilmezse mevcut bütce ile oluşturulacak bir kadro yapılanması ile ligde mücadele etmek.
Saha dışı derken, test masraflarıki yaklaşık bir milyon lira, tesisin iaşesi ve deplasman giderleri bunlarında toplam rakamı 2.5 milyon lira civarında. Yükün büyük bölümünü tutan saha içini ise sponsorlar, federasyon ve iddia gelirlerinden karşılayarak bu sezon Manisa’nın yaptığı gibi bir kadro yapılanması ile mutla sona ulaşmak hedefi.
Bunlar olmaz ise Fatih Özcan şirketin başında kalacak, kulübü başına Oğuzhan Yalçın geçecek ve mevcut bütçe ile oluşturulacak bir kadro ile Çorum FK yoluna devam edecek. İki farklı senaryo bana göre ikisinde de en önemlisi kulübün borçsuz gitmesi geleceğine ipotek koymaması. Birini kaybettik bunuda kaybederek inanın bir yenisini bulmak çok zor.
Dönüp bir bakın etrafımızdaki komşu illere. Profesyonel liglerde nerdeyse takımı olan il kalmadı. Olanlarda bu yıl veda etti. O duruma düşmemek istiyorsak hangi hedefe oynarsak oynayalım kulübü borçlandırmadan gelirine göre gideri olan bir yapılanma içinde olmak. Keşke üç yıllık projeye sadık kalsaydık. İnanıyorumki uzun vadeli projeler sezonluk planlamalarda çok daha sağlıklı ve başarılı.