Çorum FK’nın grubu belli oldu. Zorlu gruba düştü diyenlerin sayısı oldukça fazla. Ben de zorlu grupta yer aldığımızı düşünüyorum. Tabiki bu düşünceler kağıt üzerindeki tahminler. Futbolda asıl önemli olanın sahada olduğu ve kararın orada verildiği kesin.

Geçmiş yıllarda bunun onlarca örneğini hatırlamak mümkün. Kağıt üzerinde favori gösterilen ancak sezon sonu hayal kırıklığı yaşayan örnekler. Son örneği ise geçen sezon Samsunspor’un yaşadığı. Giresunspor sezon başı transferi açamayan kulüp sezon sonu mutlu sona ulaşan takım oldu.

Şimdi bizim grupta her zaman iddialı olan Sakaryaspor, Ankaraspor, Afyonspor, Diyarbekirspor, Bayburtspor, Bodrumspor gibi transferin oldukca hızlı kulüpleri var. Bunlara yeni isimler sezon başlayana kadar eklenecektir. Sezon başı tüm takımların hedefi şampiyonluk olduğuna göre önemli olan sezon sonu bunu başarmak. Benim şahsi görüşüm bunların içinde en iyi hamleleri yapan Çapanoğlu yönetimindeki Afyonspor diyorum.

Çorum FK’nın geçtiğimiz yıldan farklı ve doğru yaptığı iskeleti koruması ve üzerine hamleler yapması. Şu ana kadar dokuz dış transferde isim kadroya katıldı. Sisteme baktığımızda hepsi geçen sezon takımlarında 30 ve üzerinde maç oynamış tecrübeli isimler. Bu kadroya iki veya ez fazla üç transfer daha olabilir.

İyi kadro kurmak çok iyi çalışmak, takım olabilmek, şehirle bütünleşmek, ekonomik sorun yaşamamak, moral motivasyonu hep yüksek tutmak ve sahada kazanmak için mücadele etmek. Bunlara bir çok başka etkende katabilirim hedefe giden yolda bunların hepsinin bir arada olması gerekiyor. Bir ayak boşta kaldığı zaman inanın diğerleri önemini kaybedip gidiyor.
Zor grupta şampiyon olacak takımın bizden çok fazlası olmayacaktır bundan emin olabilirsiniz. İyi başlamak rüzgarı arkana almak ve hepsinden önemlisi futbol şansının yanınızda olması hedefe giden yolda en önemli unsurlar.

Yaklaşık iki aylık bir süre lige hazırlanacak Çorum FK için bu süreç çok önemli. Yeni teknik heyet ve iskeleti korunsada değişen oyuncuların uyumu ve takım olmayı başarmak bu dönemde atılacak adımlarla olacaktır. Ümit ediyorum Çorum FK bu süreci en verimli şekilde geçirecektir. Tabiki ikinci önemli nokta ise sezona moralli başlamak ve bunu sürdürebilmek.
Benim anlamadığım veya anlayamadığım karar merciindeki insanların yaptıkları açıklamalara sosyal medya eleştirileri üzerine açıklama yapmak. Kulüp kombine bilet fiyatlarını açıklıyor ‘Adı üstünde KOMBİNE bilet. Hemen bir eleştiri yağmuru. Ne karar açıklarsan açıkla zaten o kesimin yapacağı tek şey var oda klavye üzerinden sallamak.

Takım mağlup oldunmu eleştir, şunu niye almadın bunu niye aldın diye eleştir, bu niye oynuyor bu niye oynamıyor diye salla bir kenarından gel tut dediğin zaman ise dön sırtını kaybol. Böyle bir dünya yok beyler. İnsanın bir şey istemesi için önce yüzü olacak olaya sahip çıkacak. Sadece nimetinde değil külfetinde de o yükün altına el atacak. Millet olarak son dönemde yaptığımız en güzel şey ‘iyi ise varım kötü ise yokum.

Şehrin takıma ekonomik katkısını sağlamak için bağış yapmayan ancak böyle kombine bilet ile destek vermek isteyenler için yapılan kombine bilet çalışmasına kimse silah zoru ile sokulmuyor. İsteyen gidip alabiliyor. İstemeyende maç günü gişeden biletini alıp gidecek. Tabi ki bu sezon için % 50 kapasiteden öncelikli yararlananlar kombine bilet sahipleri olacaktır bunu da unutmayalım.
Son olarak öncelikle 15 Temmuz destanını yazan Türk milletinden kaybettiklerimiz şehadete yürüyenlere allahtan rahmet diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle bir destan yazdırmak zorunda bırakmasın. Önümüzdeki hafta idrak edeceğiz Kurban Bayramının ülkemiz ve tüm insanlık alemine hayırlı olmasını diliyorum büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum.
Birde lütfen salgın bitmedi şu maskelerimizi kolumuzda değil ağzımız ve burnumuzun üzerinde gezdirelim. Bakın yine vakalar artışa geçti bu işin şakası yok. Maviye giden yoldan geri dönüp kırmızıya dönmeyelim.Hele de böyle hareketliliğin arttığı bir dönemde.