Osmancık´ın Akören Köyünde asfalt çalışmaları için mıcır taşıyan kamyonların köy merkezinde alt yapı problemlerine yol açtığını ve çocukların can güvenliğini tehlikeye attığını öne süren köy sakinleri yolu trafiğe kapattı.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Akören – Yaylabaşı yolunun asfalt çalışmaları sırasında mıcır taşıyan hafriyat kamyonlarının Akören Köyü´nün içinden geçmesine tepki gösteren vatandaşlar yolu bir süreliğine trafiğe kapattı.
Köy Muhtarı Mehmet Kalabalık yaptığı açıklamada kamyonların köyün yolları ile alt yapısına zarar verdiğini belirterek köy dışından geçen Öbekteş – Yaylabaşı grup yolunun kullanılmasını istedi.


Kamyonların geçişi sırasında oluşturduğu sarsıntı ile bazı evlerin duvarlarında çatlamalar meydana geldiğini ifade eden Muhtar Kalabalık “Kamyonların köyümüzün merkezinden geçeceğinden haberimiz yoktu. Köy dışındaki grup yolunu kullanmaları gerekiyor. Ancak mesafe daha kısa olduğu için dar sokak aralarını kullanıyorlar. Burada çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Daha yeni yapılan parke taşları iki günde bozuldu. Şehrin içme suyu ve kanalizasyon alt yapısı zarar gördü. Yol kenarındaki evlerin duvarları çatladı. Kamyonlar bazı telefon direklerini de yıktı. Köy halkımız bu zarar üzerine yolu keserek kamyonları durdurmak zorunda kaldı” dedi.


Köy sakinlerinden 58 yaşındaki Asiye Uçar, kamyonların geçişi sırasında evlerinin sarsıldığını belirterek “Evimin dört odasında çatlaklar meydana geldi. Evde oturmaya korkuyoruz. Canımızdan korkuyoruz. Bazı kısımlarını kendi imkanlarımızla tadilat yapmaya çalıştık. Kimse gelip bize bakmıyor” ifadelerini kullandı.
Köy Muhtarının haber vermesi üzerine köye gelen Jandarma ekipleri olay ile ilgili tutanak tutarak yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.
Olayın ardından hafriyat kamyonlarının köyün dışından geçen grup yolunu kullanmaya başladıkları görüldü.

 

Editör: Haber Merkezi