RECEP MEBET

Osmancık ilçesi Öbektaş Köyü’nde inşaası süren Zeytin Dalı Harekatı Şehitleri Camii, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Germeç Mahallesi’nde yapımı devam eden inşaat hakkında bilgi veren Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bedir Kabak, yarım kalan ibadethanenin tamamlanabilmesi için yardıma ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

‘ŞEHİTLERİMİZE VEFA BORÇLUYUZ’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona destek ve şehit düşen askerlerin unutulmaması için inşaa ettikleri camiye ‘Zeytin Dalı Harekatı Şehitleri’ ismini verdiklerini anlatan Bedir Kabak, “Bu eser, elde edilen zaferin ve şehitlerimize olan vefa borcumuzun simgesi olacak” dedi.

“Şehitlerimizin emaneti olan kutsal değerlerimiz başımızın tacıdır” diyen Bedir Kabak, bir yıl önce inşaasına başlanan 200 kişi kapasiteli caminin kamu imkanları ve vatandaşların katkıları ile şu anki seviyesine geldiğini kaydetti.

Türk milletinin daima devletinin ve ordusunun yanında olduğunu hatırlatan Kabak, bünyesinde Kuran Kursu’nun da yer alacağı caminin ilk bölümünü Ramazan Ayı’na kadar tamamlayarak ibadete hazır hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

2019 yılında ibadete açılması planlanan caminin bölgedeki ibadethane ihtiyacına cevap vereceğini anlatan Kabak, “Açılışa Afrin şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizi de davet etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Kabak, caminin tamamlanabilmesi için hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi