Çorum’da bisiklet tutkunlarını sevindiren gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde trafiğe açılan Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nde, Çorum’un 4. bisiklet yolu da hizmete sunulmuş oldu.
Eşref Hoca Caddesi, Dr. İlhan Gürel Caddesi ve Akşemsettin Caddesi’nin ardından Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nde de bisiklet yoluna yer verilmesi memnuniyetle karşılandı.

‘DEVAMINI BEKLİYORUZ’
Çorum’un bisiklet kullanımı açısından örnek bir şehir olması için atılan adımlar takdirle karşılanıyor.
OTOPARK köşemize konuşan bisiklet kullanıcıları, gerçekleştirilen düzenlemeleri olumlu bulduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bisiklet yolu uygulamasının ana arterler başta olmak üzere diğer caddelerde de hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek “Devamını bekliyoruz” diye konuştular.

DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ
Bisiklet yollarının yaygınlaştırılması hususunda dikkat çeken bir öneri geldi.
Çorumlu esnaf ve bisiklet kullanıcısı Hakan Sever, Gazi ve İnönü Caddeleri’nde kademeli bir uygulama ile bisiklet yollarının hayata geçirilebileceğini söyledi.

Otoparkların yaygınlaşmasıyla birlikte ana arterlerdeki park yoğunluğunun azaldığına işaret eden Hakan Sever, “Haftasonları her iki cadde de park yasağı uygulanarak bisiklet yolları işaretlenebilir ve pilot bir uygulama gerçekleştirilebilir” dedi.
Bisikletli vatandaşların rahat bir şekilde alışveriş yapmasına imkan tanıyacak bu uygulamanın esnaf tarafından da destek göreceğine inandığını dile getiren Sever, “Farkındalık oluşturacak böyle bir uygulama daha sonra istenirse genişletilerek hafta içi de sürdürülebilir” diye konuştu.

Yerel yöneticilerin de önerisine sıcak baktığını anlatan Sever, Çorum’un bu tür uygulamalarla örnek bir şehir haline geleceğine inandığını vurguladı.

ÇORBİS GÜN SAYIYOR
Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan ‘ÇORBİS’ adlı akıllı bisiklet projesi de yakında hayata geçiyor.
İstasyon kurulumları tamamlanma aşamasına gelen ÇORBİS’in test çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Belediye Meclisi Toplantısı’nda ücret tarifesi de belirlenen uygulama ile Çorum’da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Bisikleti, sağlıklı yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projenin uygulamadaki etkileri de merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi