Gazi ve İnönü Caddeleri’ndeki park ihlâllerinin yeniden zirveye çıktığı bildirildi.

Çorum’da taşıt trafiğinin en yoğun olduğu güzergâhlar arasında yer alan iki caddede, yine bilindik manzaraların ortaya çıktığı kaydedildi.
OTOPARK köşemize açıklamalarda bulunan esnaf ve vatandaşlar, cadde boyunun adeta ücretsiz park yeri olarak kullanıldığına dikkat çektiler.

“Araçlarını sabah park edip akşama kadar bekleten sürücüler yüzünden Gazi ve İnönü Caddeleri işgal altında” diyen esnaf, açık pazar mantığıyla cadde üzerinden oto alım-satımı yapanların dahi olduğunu öne sürdüler.
Mevcut uygulamaya göre sürücülerin dörtlü flaşörlerini yakmak suretiyle 15 dakika boyunca cadde kenarına park yapabileceklerini hatırlatan esnaf, “Uygulamayı istismar edenler yüzünden çok sayıda sürücü ve vatandaş mağdur oluyor” diye konuştular.

Duraklayıp cadde üzerindeki işyerlerine uğramak isteyen pek çok kimsenin bu yüzden sıkıntı yaşadığını savunan esnaf, yetkililerden trafik denetimlerinin artırılmasını istediler.
Hayata geçirildiği dönemde memnuniyet toplayan süreli park uygulamasının yeniden aktif hale getirilmesini bekleyen esnaf, kuralı ihlâl eden sürücülerin ikaz edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiler.

Çift sıra yapılan parklar nedeniyle trafiğin tıkandığına işaret eden esnaf, Gazi ve İnönü Caddeleri’nde köklü çözüme ihtiyaç olduğunun altını çizdiler.

Editör: Haber Merkezi