Otomotiv sektöründe bölgenin önde gelen şehirlerinden olan Çorum’a, ‘2. Oto Galericiler Sitesi’ kazandırılması için kollar sıvandı.

‘Çorum Oto Merkezi’ adıyla hayata geçmesi planlanan yeni projeden bahseden Kooperatif Başkanı Fahri Yandık, OTOPARK köşemize özel açıklamalarda bulundu.
Gıda Toptancılar Sitesi altındaki 40 dönümlük alanda kurulması planlanan projenin onaylandığını belirten Fahri Yandık, inşaa çalışmalarınınsa yakın bir gelecekte başlayacağını söyledi.

İHTİYAÇTAN DOĞAN PROJE
Yaklaşık bir yıl önce fikri temellerini oluşturdukları projenin güncel ihtiyaçlardan doğduğunu anlatan Başkan Yandık, “İkinci el otomobil ticaretiyle meşgul olan kimseler için, mesleki yeterlilik ve yetki belgesi sahibi olmak yasal olarak zorunlu hale geldi. İşyeri olmadan ise belge almak mümkün değil. Bu nedenle mesleği yasal koşullar altında sürdürmek isteyenler için yeni işyerlerine ihtiyaç doğdu” dedi.

66 işyerinin bulunduğu mevcut Oto Galericiler Sitesi’nin tamamen dolduğunu ve 20 esnafın ise Traktörcüler Sitesi çatısı altında faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Yandık, “Hitit Üniversitesi Güney Kampüs alanı nedeniyle genişleme imkanı olmayan Oto Galericiler Sitesi’ne ilave olarak yeni bir yer arayışı ortaya çıktı” diye konuştu.

84 ADET DÜKKÂN YER ALACAK
‘Çorum Oto Merkezi’ adını verdikleri yeni projede; 100 metrekare kapalı, 100 metrekare de açık alana sahip toplam 84 adet işyerinin bulunacağını dile getiren Yandık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çorum Oto Galericiler Derneği olarak üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz istişare sonucunda, yaklaşık bir yıl önce Oto Merkezi projesi için ilk girişimde bulunduk. Yerelde attığımız adımların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da ‘kamu yararı’ kararı çıkmasıyla birlikte projemiz onaylanmış oldu.

Çorum Belediyesi Sebze ve Meyve Hali yanındaki 40 dönümlük alanda hayata geçecek Oto Merkezi’nde toplam 84 adet dükkân yer alacak. Detaylarını daha sonra kamuoyu ile paylaşacağımız projemizin onaylanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Oto Merkezi’nin esnafımıza ve Çorum’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”