RECEP MEBET
Çorum’da, 2019 yılında 25 bini aşkın ikinci el araç Oto Pazarı’nda satışa sunuldu.

OTOPARK’ın araştırmasına göre geçen sene, ikinci el otomobil piyasasında ümitlerin yeniden yeşerdiği bir yıl oldu.
İkinci el piyasasındaki gelişmeleri yorumlayan sektör temsilcileri, arzın arttığı 2019’da satışların da bir önceki yılın üzerine çıktığını ifade ettiler.

‘BEREKETLİ BİR YIL OLDU’
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çorum Oto Galericiler Derneği Başkanı Fahri Yandık, 2019’a durgun bir ortamda giriş yapan sektörün yılın ikinci yarısında hareketlilik kazandığını söyledi.
Sıfır kilometre araç pazarındaki daralmayla birlikte ikinci el piyasasındaki satışların hız kazandığını dile getiren Fahri Yandık, bu süreçte araç fiyatlarının da artış gösterdiğini kaydetti.

‘2020’YE HIZLI GİRDİK’
Yeni yıla hızlı giren otomotiv sektörü, 2020’nin ikinci el piyasası açısından daha verimli bir yıl olacağına inanıyor.
Piyasanın nabzını tutan Fahri Yandık, geçen yıl yakalanan ivmenin bu yıl da süreceğini tahmin ettiklerini söyledi.
Otomotiv sektörünün Türk ekonomisinin can damarlarından olduğunu vurgulayan Yandık, ekonomi alanında atılacak adımların da sektörün geleceği açısından belirleyici olacağına işaret etti.
Açık Oto Pazarı’nda yapılan düzenlemelerden dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür eden Yandık, “Yerli otomobilimizin 2023 yılında yollara çıkması ile birlikte ülkemizin otomotiv sektöründe de çağ atlayacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

OTO PAZARI’NDA ZAM TEPKİSİ
İkinci el tutkunlarının gözdesi olan Çorum Oto Pazarı, 2019 yılında 40 bine yakın kişiyi ağırladı.
Satıcılarla alıcıları buluşturan Oto Pazarı, geçen yıl da otomobil tutkunlarının buluşma noktası oldu.
OTOPARK’a konuşan bazı vatandaşlar, yeni yılla birlikte pazar giriş ücretinin 10 TL’den 20 TL’ye çıkarılmasını eleştirerek uygulamaya tepki gösterdiler.
Zamlı tarifenin Oto Pazarı’na olan ilgiyi daha da azaltacağını öne süren vatandaşlar, “Bu fiyat politikası ile çevre il ve ilçelerin dahi takip ettiği bölge merkezi konumundaki pazarımızın daha da kan kaybedeceğinden endişe ediyoruz” diye konuştular.

“Kayıtdışı ikinci el ticareti yapanlar yüzünden, kendi aracını satmak için pazara gelenler cezalandırılıyor” diyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek pazar giriş ücretinde indirime gidilmesini istediler.