Çorum’da taşıt trafiğinin yoğun olduğu Gazi ve İnönü Caddeleri’nde, park ihlâllerinin yeniden zirveye çıktığı belirtildi.

OTOPARK köşemize açıklamalarda bulunan esnaf ve vatandaşlar, ortaya çıkan olumsuz manzaradan muzdarip olduklarını söylediler.
İşlek caddelerin adeta ücretsiz park yeri olarak kullanıldığına dikkat çeken esnaf, konuyla ilgili kalıcı bir çözüm istediklerini vurguladılar.

Mevcut durum incelendiğinde, açık pazar mantığıyla cadde üzerinden oto alım-satımı yapanların dahi bulunduğunu belirten işyeri sahipleri, park ihlâlleri yüzünden çok sayıda sürücü ve vatandaşın mağdur olduğunu kaydettiler.

ESNAFTAN YENİ ÖNERİ
Gazi ve İnönü Caddeleri’nde, kısa süreli duraklama hariç park yasağı uygulanması istendi.

Araçlarını sabah park edip akşama kadar bekleten sürücüler yüzünden caddelerin işgal altında olduğunu söyleyen esnaf, çözüm için dikkat çeken bir öneride bulundu.
Amasya gibi çevre illerde uygulanan kameralı kontrol sisteminin Çorum’da da hayata geçirilmesini isteyen esnaf, böylece cadde üzerindeki sürekli işgallerin ortadan kalkacağına işaret ettiler.

Söz konusu sistemde kısa süreli duraklamalar haricindeki araçlara plakaları üzerinden otomatik cezai işlem uygulandığını anlatan öneri sahipleri, bu sayede park ihlâllerinin minimum seviyeye girileyeceğini ifade ettiler.

“Park yasağıyla birlikte devreye alınabilecek bu sistemle, sürücüler dörtlü flaşörlerini yakmak suretiyle kısa süreli işlerini hallederek araçlarına geri dönebilirler” diyen işyeri sahipleri, yetkililerden destek beklediklerini sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi